JB1’s eerste wedstrijd: Maatje te klein, maatje te groot

Hallo, daar zijn we weer. Ook voor ons, jongens B is het seizoen inmiddels begonnen. Laat ik eerst beginnen met een voorstelrondje want we hebben namelijk wat nieuw talent in de selectie. Het team van vorig jaar is allemaal gebleven dus we spelen met Sophie als spelverdeler, Rens en Luuk verzorgen de blokjes op midden, Lasse, Gerwin en Fleur zorgen voor het geweld op buiten en Yesse en Sjoerd zorgen voor de dreiging op diagonaal. Vera Vorstman is overgekomen van MB1 en werkt keihard op de trainingen om lekker mee te gaan ballen. Daarnaast zijn Luke Gerrits(mid) en Daniel Nijs(spel)overgekomen van Blok Evc. Hierdoor zijn ook dit jaar alle posities goed gevuld!

Zaterdag 19-09-2020 mochten we onze eerste wedstrijd spelen in Oldebroek. We waren helaas niet compleet. Vera was wat ziekjes en Fleur heeft een scheurtje in haar elleboog opgelopen tijdens een training en is nog herstellende. Het JB1 van Oldebroek kende we en was een geduchte tegenstander maar de B2 kende we niet. We wisten niet echt waar we aan begonnen maar goed, de wedstrijdtenues konden aan en we konden eindelijk weer eens het veld op. Eenmaal omgekleed bleek dat we toch niet helemaal in dezelfde shirtjes pasten van vorig jaar. Vooral Gerwin en Daniel hadden zeker een ander maat shirtje willen hebben maargoed met je shirt pass je niet dus het zou op zich geen probleem moeten zijn in de wedstrijd.

Set 1: Te diep

De jongens van Oldebroek begonnen met netjes verzorgd spel en ze kwamen verdiend met 3-0 voor. Het zag er goed verzorgd uit bij de kleine mannen van Blauw Wit en het leek een leuke pot te worden. Leek, want toen kwam Lasse aan de service. De mannen van Blauw Wit stonden wat diep en Lasse zag goed dat ze wat moeite hadden met ballen die zo rond de 3 meter naar beneden vielen. De ene ace volgde de ander op. Lasse bleef lekker koppig kort serveren en Blauw Wit bleef koppig te diep staan waardoor er aan de serviceserie van Lasse maar geen eind kwam. Welgeteld 15 punten maakte Lasse met zijn service in de eerste set. Hulde! Hierdoor was de rest van set 1 een formaliteit en werd deze met 25-07 gewonnen door de mannen van Ormi.

Set 2: Wat zit ie hoog

In set 2 begon Ormi beter, scherper dan de in de eerste set. Gerwin maakte gelijk wat servicepuntjes en we liepen uit tot 6-0. Sophie begon ook steeds meer onze nieuwe middenman Luke aan te spelen want wat zat hij hoog zeg. Ik vraag me af of hij de blokkering wel eens zag. Genadeloos begon Luke met het slopen van de vloer van De Talter. De ene aanval was nog harder dan de ander en de tegenstander kon niks anders doen dan wegduiken en hopen dat ze de set overleefde. Dit alles resulteerde in een duidelijke overwinning voor de Epenaren 25-07!

Set 3: De leukste set

De derde set was wat spannender. In het begin van de set wisten de mannen van Blauw Wit goed bij te blijven en ze namen zelfs even brutaal de voorsprong maar Daniel stelde al snel orde op zaken. Met rake set-ups creëerde hij zoveel scoringskansen dat we langzaamaan toch wegliepen bij de Oldebroekers?/Oldebroekenaren?/Oldebroekelieten? Na wat heerlijke rally’s waar beide partijen alles gaven stond er toch 25-16 op het scorebord voor de mannen van Ormi. En dat is drie!

Set 4: Verplicht toetje

In set 4 geloofde de Oldebroekelieten het wel. Ze gingen vandaag geen punten pakken en de wil om alles van de grond te halen zat al in de kantine. Dat gaf ons de gelegenheid om nog wat mooie puntjes te maken. Yesse scoorde nog een slim balletje, Lasse kon nog wat servicepuntjes maken en Luke en Luuk maakten nog wat aanvalspuntjes en de set vloog voorbij. Eindstand 25-13 en dus 4-0 voor de Epenaren. Hatseklats!!

Al met al was het een leuke pot waar iedereen lekker heeft kunnen ballen, de nieuwe jongens hun debuut hebben kunnen maken en die waarschijnlijk Fleur haar stembanden heeft gekost door alle support die ze gegeven heeft vanaf de bank. Jongens van Blauw Wit, bedankt voor een relaxte pot en tot bij ons!