Ormi JB1 vs. Alterno JB3

Maandagavond hadden wij, JB1, een wedstrijd op het programma staan tegen Alterno JB3. Hier hadden we nog wat tegen recht te zetten want de laatste keer dat we tegen ze speelden hebben we met 3-1 verloren. Voordat ik in ga op de wedstrijd zal ik voor iedereen die ons nog niet kent even een kort voorstelrondje doen. Sinds kort spelen we 1-5 en dat doen we met Sophie als onze spelverdeler, Luuk en Rens zijn de jongens op mid, Fleur Gerwin en Lasse zijn degene die moeten zorgen voor de puntjes op buiten en dan hebben we nog Jesse en Sjoerd op de Diagonaal positie. Normaal worden we gecoacht door Erwin maar die zat in het buitenland dus nam Johan de honneurs waar.

Set 1: Het begin is altijd lastig

In set 1 was het wat aftasten. De jongens van Alterno waren een beetje gespannen en maakten veel service fouten. Wij daarentegen een stuk minder en vooral Rens en Gerwin scoorden er op los met hun service. Vooral met hard werken en niet opgeven maakten we het verschil in de eerste set. Eindstand set 1: 25-21 voor Ormi!

Set 2: Wij zijn niet bang want Sjoerd die is er bij!

In de 2de set kwam Lasse er bij ons in op de plek van Fleur. Lasse viel uitstekend in en liet met wat rake aanvallen zien waarom hij op buiten staat. Het verschil werd echter gemaakt door Sjoerd. Sjoerd serveerde op een stand van 06-04 voor Ormi naar 15-04 voor Ormi en dit gat was aanzienlijk te groot voor Alterno om te dichten. Eindstand set 2: 25-14 voor Ormi!

Set 3: Gaat het mis?

In de derde set had Gerwin even pauze en kwam Fleur op zijn plek terecht. Tevens werd Sjoerd rust gegund en kwam Jesse op de plek van Sjoerd. Dit leverde wat opstart problemen op. Fleur moest zichtbaar even wennen aan haar andere plek en zonder de power van Gerwin liep Alterno in het begin van de set uit naar 11-05. Even een time-out even de koppen bij elkaar want het lag niet zo zeer aan Alterno dat we achterstonden maar we stonden zelf even te prutsen. Maar goed, het vizier ging weer op scherp en de inhaalrace begon. Door wat lekkere servicebeurten en Rens die heel wat balletjes lekker weglegde stond het al weer snel 14-13 voor Ormi. Hoppa, en nu door. Het bleef spannend de rest van de set maar toen Ormi op 24-23 stond werd de druk te hoog voor Alterno en serveerde ze uit. Eindstand set 3: 25-23 voor Ormi!

Set 4:  En gas d’r op!

In set 4 kwam Gerwin weer terug in de plaats van Lasse die een uitstekende pot gespeeld had. In set 4 ging daarna alles goed. Sophie redde wat balletjes van de grond, Jesse nam zo nu en dan keurig de set-ups over van Sophie, Gerwin stond lekker te serveren en Luuk en Rens waren heerlijk scherp aan het net. Met een killblok maakte Rens de laatse set af. 25-14 voor Ormi en een heerlijke win. Geef ons maar vaker zo’n maandagavond pot.

Nog een dankjewel aan alle supporters die waren komen kijken. Er zat toch zeker een mannetje of 15/20 op de tribune en dat voelden we zeker.

Volgende wedstrijd: 06 maart uit naar Putten. Een lastige pot waar de tegenstander een jongen van 2 meter 10 in de gelederen heeft.  We zien jullie daar!