Dames 1 als sportiefste team van start

Na een lange tijd mogen we weer: seizoen 2020-2021 gaat eindelijk beginnen! Allereerst willen we nog even kort het team voor komend seizoen voorstellen.

Even voorstellen…

Dames 1 bestaat het seizoen 2020-2021 uit allemaal bekende gezichten! Dennise is weer terug op de spelverdeling en zal dit samen met Femke gaan doen. Sophie heeft de overstap gemaakt van passer-loper naar midden, Evelien is na één seizoen afwezigheid weer terug op midden en Leone is ook weer te bewonderen op deze positie. Op de passer-loper is Anne weer terug na haar bevalling, Willeke blijft na een half seizoen bij ons, en ook Mariëlle staat dit seizoen op de passer-loper. Joanne is geswitcht en zal dit seizoen op de diagonaal staan samen met Wendy. Shelly zal weer de ballen in het achterveld opvegen en Pascal zal ons dit jaar weer coachen en trainen. Kaylee zal komend seizoen in dames 2 spelen maar zal ons wel zo veel mogelijk ondersteunen. Tot slot is ons team ook uitgebreid met 2 mascottes: Romée en Lieke! Een top team dus voor een mooi seizoen!

Punten en prijzen

Zaterdag 26 september was onze eerste competitiewedstrijd! We spelen tegen REBO ERA Makelaars/Rebelle Dames 1. Zij hebben vorige week hun eerste wedstrijd al gespeeld en zijn van plan om de prognose van 1-3 winst minstens waar te maken. Maar ook wij zijn erop gebrand om 5 punten in Epe te houden.

Nadat we weer van links naar rechts zijn gesprongen en in hebben gespeeld, staan we klaar om de wedstrijd te beginnen. Maar dan wordt alles in de zaal stilgelegd. Jeroen van der Linden heeft een mededeling namens de Nevobo: Ormi Dames 1 heeft de prijs voor het Sportiefste Team van de 3e Divisie Dames Regio Oost voor het seizoen 2019-2020 gewonnen! Een mooie afsluiting van het vreemde seizoen 2019-2020 en een mooie start van het seizoen 2020-2021.

Wij zijn er helemaal klaar voor om de wedstrijd te beginnen! We starten met Dennise, Willeke, Mariëlle, Sophie, Leone, Wendy en Shelly. Het begin van de eerste set gaat gelijk op. Rebelle maakt echter veel fouten en wij komen lekker in ons spel. De pass loopt goed, Dennise kan de ballen lekker verdelen en onze servedruk is hoog, waardoor we uitlopen naar 21-11. Rebelle pakt nog een paar punten, maar uiteindelijk winnen wij de eerste set met 25-17!

De tweede set beginnen we met dezelfde opstelling als de eerste set. We beginnen de set goed en pakken meteen een voorsprong. Shelly staat lekker te passen en te verdedigen en de afstemming tussen Dennise en Sophie loopt goed. Ook onze serve gaat goed, en Wendy serveert van 12-8 naar 19-8. We houden onze voorsprong vast en we winnen de tweede set met 25-16.

Hetzelfde team begint ook in de derde set. Het gaat in het begin gelijk op, maar door de serve van Rebelle staan we 11-14 achter. Gelukkig serveert Leone ons terug naar 15-15. Rebelle komt nog terug tot 20-19, maar gelukkig schakelen we op tijd bij en winnen we ook de derde set met 25-20.

De vierde en laatste set, de set voor 5 punten. We beginnen niet goed en staan al snel 3-0 achter. We serveren veel fout, maar gelukkig komen we op de serve van Willeke terug tot 8-7. Rebelle gaat beter spelen en we staan 14-17 achter. We komen weer bij, maar kunnen niet voorkomen dat Rebelle voor staat met 22-24. We blijven voor de winst gaan en willen alle ballen van de grond halen. Op 23-24 maakt Rebelle netfout en het wordt 24-24! Uiteindelijk winnen wij ook de 4e set met 26-24.

De eerste wedstrijd van het seizoen en we gaan naar huis met 5 punten en een mooie prijs! Een goed begin van het seizoen. Volgende week, zaterdag 3 oktober, spelen we weer thuis tegen Set Up ’69.

      –