H1 vecht zich terug tegen NVC

We mochten afgelopen vrijdag afreizen naar Nijkerk. In een weinig sfeervolle omgeving staat de sporthal van Nijkerk. De oude sporthal in Nijkerk voelde haast als thuiskomen, deze hal was identiek aan de oude PWA-hal. De nieuwe omgeving werd zelfs door sommige spelers omschreven als ‘Polder’. Aan iedereen zelf te bepalen of dat een compliment is. Wat nog wel het vermelden waard is, is dat ze in Nijkerk de beste koffie uit de omgeving hebben. Zoals u in andere verslagen wel gewend bent een redelijk nutteloos weetje, dit geheel ter zijde.

De laatste weken speelde heren 1 een pittige reeks. 3 wedstrijden in de week is toch wel een aanslag. En 1 dagje herstel na een verliespartij is zowel lichamelijk als geestelijk een uitdaging. Of dat een verklaring is voor een matig begin van de wedstrijd is niet duidelijk, dat het matig was kunnen we wel concluderen. De mannen uit Nijkerk speelden vol risico en dat pakte goed uit. Bij Ormi wisselden de fouten elkaar af. Een pass-fout, dan een set-up fout, een aanvalsfout en een miscommunicatie. Op zichzelf staande foutjes, tel ze op en je staat dik achter. Dat gebeurde dan ook in set 1 en 2. Resultaat: 2-0 achter.

Gelukkig begion het in de 3e set wat meer te lopen. We kregen de service onder controle en de mannen uit Nijkerk konden hun goede niveau uit de eerste 2 sets niet vasthouden. Een voorsprong werd steeds gepakt en afgemaakt. Beide sets werden op het einde nog wel spannend, dit werd nonchalant weggewuifd. De Duitsers hebben hier een mooie term voor: Spielerei. Dit was echter alles behalve spielerei, de setwinst in set 3 en 4 was een grote opluchting.

Dan de 5e set. Als je set 3 en 4 gewonnen hebt dan heb je het ‘momentum’ aan je zijde. En dat bleek ook. De spreekwoordelijk koek was op aan de kant van de ‘poldermannen’. Een zucht van opluchting vond zijn weg naar de kantine waar een welverdiend drankje stond te wachten. ’s Avonds werd de overwinning gevierd bij Rene, beter bekend als kapitein Bunker. Dat hij buitensporig veel kan eten doet zijn bijnaam al wel vermoeden. Dat hij ook een verdienstelijk potje kan koken bleek deze avond. Een heerlijke oosterse rijsttafel met een gekoeld biertje maakte de wedstrijdreeks compleet. Nu kunnen we bijna een maand bijkomen naar de volgende wedstrijd. Even de stramme spiertjes rust geven kan geen kwaad…..