D1 neemt ’tas’ vol punten mee terug naar Epe

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen VCH, een volleybalteam wat is opgericht uit talenten van Harderwijk en Hierden. Toen we in Hierden aankwamen, zagen we dat de dames nog aan het trainen waren om lekker warm en met het juiste gevoel de wedstrijd te starten. Wij daarentegen zijn eerst nog even de kantine in geweest, waarna we na het omkleden klaar waren voor de strijd.

De afgelopen wedstrijden zijn gezien de uitslagen goed verlopen, maar zoals ze vaak zeggen bieden resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. We wisten dus dat, ook al stond onze tegenstander op een laatste plek, van onderschatting geen sprake zou zijn. Met een lekker muziekje werd begonnen met de warming-up en het inslaan. Bij het inslaan was al duidelijk dat de middens de sterkste aanvallers waren bij tegenstander. Opdracht was dus veel servicedruk neerleggen en vooral zelf goed in het achterveld te gaan staan.

De eerste set was het tot een stand van 8-8 nog even afstemmen. Toen werd de servicedruk opgevoerd en wisten we de zwakke plekken bij VCH te vinden in de passing. Doordat we zelf lekker stonden te verdedigen, liepen we deze set steeds verder uit. Bij een stand van 20-13 gingen we echter 3 onnodige foutjes maken waardoor VCH nog even geloof kreeg. Maar dankzij een paar slimme balletjes in de rechtdoor van Anne werd de eerste set gewonnen.

De tweede set gingen we serverend en passend door waar we gebleven waren. VCH kon hun midden nauwelijks bedienen waardoor het moest worden opgelost aan de buitenkant. Dit waren echter prooien voor onze blokkering en verdediging waarna we vooral op het midden de ene punt naar de andere binnensloegen. Deze set ging dan ook met duidelijke cijfers naar ons.

2-0 voor en dan… De derde set is altijd lastig. We spraken af dat het ‘knakmoment’ bij de tegenstander direct aan begin van deze set zou liggen. De gedachte bij de tegenstander dat er nog wat te winnen viel moest zo snel mogelijk worden uitgeschakeld. Dit gebeurde dan ook door een goeie serviceserie waardoor we direct 7 punten uitliepen. Mede ook door de hoge foutenlast deze set bij VCH kwamen we geen moment in de problemen. Wanneer een bal niet door ons op 2/3 werd verdedigd was daar altijd Esmee nog die vol in de schuifwand viel en net daarvoor de bal nog wist terug te brengen of Caroline die de bal van de middens met 1 hand met een keurige boog bij de Sv kon brengen, welke dan door Evelien en Daphne keurig langs en over de blokkering op de grond werden geslagen.

3-0 voor en dan wil je ook dat bonuspunt pakken. Het begin van de set was mede door een goeie service van VCH voor de tegenstander. We kwamen 9-3 achter, maar hier was ook het keerpunt van de set. Het enthousiasme werd steeds groter en de motivatie om de laatste set ook te winnen was bij het hele team zichtbaar. Door een serviceserie van Evelien kwamen we weer terug tot 11-10 en toen begon alles weer te lopen. Waar Sophie de ballen met een zweefduik (met ogen dicht) de bal aan andere kant van scheidsrechtersstoel vandaan haalde, legde Rielle de 2de bal heerlijk in het centrum van de tegenstander neer. De voorsprong werd groter en met een 100% score van Joanne in de laatste set, waren de 5 punten in de pocket.