MB1 wint met 4-0 van Set Up ’69

Afgelopen zaterdag speelden we onze 3e wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Na de eerste wedstrijd te hebben gewonnen met 3-1 en onze tweede te hebben verloren met 4-0, waren we gebrand om iets recht te zetten. Set Up`69 was tot dan toe ongeslagen dus we wisten dat het een lastige pot zou worden.

Om 17 uur begonnen we dan aan onze wedstrijd. Marieke, Leone, Jennifer, Kaylee, Iris en Gulsah begonnen de eerste set. Tijdens de eerste paar punten was het nog even aftasten. Waar zaten precies de gaatjes en hoe sterk is de tegenstander. Doordat er niet heel veel ruimte achter het veld was, werd de sprong-float niet gedaan en deden de meiden die deze normaal wel deden een beroep op de normale float service. Dit pakte erg goed uit, waarbij vooral Leone en Kaylee een lange serie neerzetten en daardoor werd er een gaatje geslagen van 9-9 naar 14-9 en van 16-11 naar 20-11. Aanvallend werd er zeer sterk gespeeld waarbij de power steeds vaker te zien was. Mede doordat de rallypass mooi op 2/3 lag kon Jennifer de set-ups heerlijk bij de aanvallers krijgen. De eerste set werd hierdoor gewonnen met 25-19.

De tweede set kwam Shelly erin voor Marieke en maakte Gulsah plaats voor Femke. Afspraak om de servicedruk hoog te houden werd direct in het begin van de set duidelijk. We pakte direct een voorsprong. Daar waar Femke de balletje lekker wist te verdedigen kort achter het blok, sloeg Iris de balletjes over de blokkering richting pos 1. Doordat we dit goede spel konden vasthouden zijn we geen moment in de problemen gekomen. De servicedruk bij de tegenstander ging dan wel iets omhoog, maar passend stonden we prima. De voorsprong werd steeds groter en uiteindelijk wisten we de set met 25-14 te winnen.

Twee sets op rij gewonnen. Het breekpunt van de wedstrijd, de derde set, werd begonnen met Marieke op de plek van Kaylee en Gulsah terug op de plek van Femke. De gedachte dat we de wedstrijd al hadden gewonnen was bij niemand aanwezig. Er werd namelijk zeer sterk gestart door een goeie service van Leone. Zij serveerde ons naar een 7-0 voorsprong. We liepen steeds verder weg. Shelly wist zowel met harde ballen als met korte ballen te scoren. Tot aan 18-4 was er geen vuiltje aan de lucht, maar toen ging de tegenstander alles of niks spelen. Met name de service kregen we niet meer onder controle en hierdoor konden we niet aanvallen. Bij een stand van 18-9 werd de knop van mooi volleybal even omgezet in werk volleybal. Ballen die onmogelijk leken werden uiteindelijk toch nog gehaald met als hoogtepunt de redding van Gulsah, die de bal net voor de muur terug wist te halen. Het liep de laatste punten gelijk op, beide kanten maakten hun punten. Uiteindelijk sleepten we de set binnen met 25-18.

3-0 voor dus kunnen we dat bonuspunt gaan pakken. We wilden graag die 5 punten pakken en gingen dan ook voortvarend van start met Kaylee op de plek van Shelly en Femke op de plek van Gulsah. Tijdens deze set was er een prima verdeling van Jennifer in de spelverdeling. Aan het net konden alle aanvallers de bal lekker aanvallen en verdedigend hadden we Marieke die de balletjes met hele mooie verdedigende acties van de grond wist te houden. We liepen uit tot 15-11 en we leken de tegenstander in de tang te hebben. Echter draaiden hier de rollen om. Waar wij nu balletjes er bovenhands overheen ging spelen, begon de tegenstander lekker aan te vallen. Hierdoor maakten we zelf geen punten meer en was het juist Set Up `69 dat de punten maakte. Ze liepen zelfs uit tot 22-16. Op de tribune werd al gezegd door ouders van de tegenstander, wel leuk dat ze toch nog een setje gaan pakken. Maarrrrrr…….. Wat deze ouders niet wisten was dat Kaylee een serviceserie kon neerzetten. Van 22-16 door 2 ketsers naar 22-18 en van 22-18 door 2 mooi geslagen ballen naar 22-20 en door een blok naar 22-21. Zou het dan toch nog 5 punten worden voor ons? En niet alleen bij ons kwam het geloof maar ook bij de meegereisde ouders, die weer als altijd in groten getale aanwezig waren, kwam het geloof en die zweepte het sfeertje nog eens goed op. Van 22-21 door een balletje via de netband naar 22-22 en via een mooie aanval van Iris en van Femke naar een 24-22 voorsprong. Nog 1 puntje en de set plus dat bonuspunt was binnen. De service was weer goed van Kaylee en weer had onze tegenstander er geen antwoord op en konden we dat laatste punten bijschrijven 25-22 en de 4de set was ook binnen.

5 punten die verdiend waren en wat we van te voren als revanche wilden laten zien werd in stijl nagekomen. Onze dank naar de supporters is groot en we hopen dan ook dat ze bij onze volgende wedstrijd 20 februari tegen HSC weer van de partij zullen zijn!