Een mandje vol met punten?

Ook dit jaar mag dames 2 weer aantreden in de eerste klasse. We mogen dit jaar in en tegen Hattem beginnen met de eerste wedstrijd van het seizoen!

Voor degene die wat minder bekend zijn met dames 2, zullen we even een kort voorstelrondje doen. De balletjes worden verdeeld door Christa en Femke. Aan de buitenkant hebben we de keus uit Annemiek, Ylona en Marleen. Aan de andere kant op de diagonaal hebben we Lotte en Jessica. Het midden wordt ingevuld door Marieke, Monique en Natasja. Alles wordt van de vloer geveegd door Dione. Zoals je ziet hier en daar een veteraan, afgewisseld met een junior. Dit alles wordt aangestuurd door 2 man sterk, Bully en Jeroen.

Geen vuiltje aan de lucht

Eerste set gaan we enthousiast van start. Christa, Jessica, Marieke, Monique, Marleen, Ylona en Dione mogen aantreden. Christa begint aan service. Geen vuiltje aan de lucht. Al snel staat het 8-0. Dit loopt gestaag door naar 11-8. Het motortje begint wat te pruttelen. De scheidsrechter vindt dat er 4 keer gespeeld wordt, maar wij niet. Hij maakt er een dubbel van. 11-10 Ormi. Ylona verdedigt de bal en Marleen slaat hem binnen. Hop, 12-11. Jessica serveert 2 aces, 14-11. Iets later probeert de spelverdeler van HVV ons om de tuin te leiden met een doortikbal, maar dat mislukt. 17-12! Christa loodst ons de big points in: 20-16. HVV serveert in het net en neemt gelijk een time-out op een stand van 23-21 in ons voordeel. Vervolgens serveren wij fout en wordt er wat scherp gepasst, waardoor de stand weer gelijk komt: 23-23. Enfin, het begin was beregoed, maar we maken het niet af en laten het uit onze handen glippen. HVV pakt de eerste set met 25-23.

Doortikken, ace en time-out

Tweede set met dezelfde dames binnen de lijnen. Gebrand op setwinst beginnen we aan de tweede set.
Dione levert de assist voor de mooie doortik van Christa, 3-1 Ormi. Jessica levert weer een ace af, waardoor we rustig aan uitlopen: 7-3. We laten HVV weer dichterbij komen, maar Marleen maakt een puntje door middel van een prikballetje: 8-6. Het spelletje gaat door en de punten lopen gelijk op. Ylona scoort via de handjes en maakt iets later een ace. 13-9 voor Ormi, dus dat maakt dat Hattem het tijd vindt voor een time-out. Jammer voor ons, maar deze werkt wel in hun voordeel. Bij een gelijke stand van 13 nemen wij de time-out. Er komt wat punten later van onze kant een dubbele wissel (Lotte voor Christa, Femke voor Jessica), maar dit levert nog niet gelijk het gewenste resultaat op. Time-out bij 18-21, wat ons daarna gelijk een puntje oplevert 19-21. Laat ik het maar kort houden. Het is het allemaal net niet in deze set, 20-25.

Derde set. Potverdikkie, het zit er toch echt in, zou je denken. We treden aan met Femke, Lotte, Ylona, Marleen, Monique, Marieke en Dione. Femke begint met een lekkere service. Hoppa, 2-0. Lotte slaat hem hard binnen. Hop, 3-1. Ylona serveert nog mooi, 6-6.
Wat er toen gebeurde, weet ik eigenlijk niet. Set 2 was het allemaal net niet, maar nu is het het allemaal niet. Set 3 is ook voor Hattem, 14-25.

Prachtbal was niet genoeg

Vierde set. Kom op, een puntje dan? We pakken het even anders aan. Monique, Marleen, Marieke, Christa, Jessica en Lotte stappen het veld in. Ketser van HVV en een ace van Marieke maakt het, 4-2. Onze servicedruk gaat weer wat omhoog en door de serve van Jessica wordt het 7-4.
Daarna is het motortje leeg. Time-out bij 7-13. Marleen slaat daarna een mooie bal, 8-13. Een mooie prikbal van Monique levert puntje 9 op. Helaas heeft Hattem er dan al 18… Marieke geeft tegenwoordig ook prachtige set-ups, vanaf de drie meter op de zeven meter, waardoor Lotte scoort. Prachtbal en zeker voor herhaling vatbaar. Maar voor deze wedstrijd is het niet genoeg, 18-25.

Het mandje blijft leeg vandaag. Wij gaan op zoek naar de servicedruk uit de eerste set en zien jullie graag volgende week zaterdag, thuis om 14.00 tegen Pauwervoll!