H1 speelt Promotiewedstrijden

Jaja, H1 mocht op voor het toetje van het seizoen! Promotiewedstrijden, een eer die we een aantal jaren aan ons voorbij hebben laten gaan. Maar niet dit jaar, we zijn ervoor gegaan. Als je voor promotie mag spelen, dan ga je daar toch met een leuker gevoel heen als de collega’s die voor degradatie spelen. Dan is het geen toetje, dan is het een gifbeker die leeg moet. Gelukkig hadden wij nog een gaatje overgelaten om aan het toetje te beginnen.

En er werd een leuke dag van gemaakt. Niet alleen door ons, ook door een groep fanatieke supporters die samen met ons in de bus naar Barneveld toog. Complimenten en dank naar diegenen die een zonnige dag uit het paasweekend opofferden om ons te zien zweten in een sporthal. Om een inkijk te geven in het genre dat door de boxen van de bus schalde: ‘ het is moeilijk bescheiden te blijven’, de hymne van de Champions League en ‘We are the champions’. En dat op de heenweg. Uiteraard met een hele dikke vette knipoog, wij wisten ook wel dat we nog vol aan de bak moesten om een resultaat neer te zetten.

 

De tegenstanders

We mochten aantreden tegen Gemini en Hevo. Eigenlijk heten die jongens uit Heino sinds een fusie geen Hevo meer, maar wij kennen ze als Hevo en noemen ze dus ook Hevo. Een sympathiek team waar we jarenlang de degens mee gekruist hebben. En dus ook tegen Gemini. Een team dat met 91 (!) punten 2e was geworden. Met 91 punten zou je bij ons in de competitie met bijna 20 punten verschil op de nr 2 kampioen zijn geworden. Maar daar valt ook weinig uit op te maken, als de tegenstanders er elke week een potje van maken, dan krijg je vanzelf veel punten. Onbekend dus.

Voor ons speelden Gemini en Hevo hun wedstrijd, wij mochten daarna optreden. We konden dus al een klein beetje spieken hoe het ging. Gemini leek de bovenliggende partij, de winst ging toch met 2-1 naar Hevo. Een 3-setter lijkt op dat moment gunstig. Jongens waren al een beetje vermoeid en geen van beide ploegen had met 2-0 gewonnen. Wij wilden graag 1e worden, dus dat was gunstig!

We hadden ons al warm gelopen/gespeeld in een nabijgelegen hal, dus opgewarmd konden we aan de wedstrijd beginnen. Alleen…….., dat ging niet zoals gepland. Gemini was de betere ploeg. Serverend wisten ze ons onder druk te zetten, de kansen die we wel kregen wisten we niet te scoren. De set ging met 25-14 ofzo dik verloren. Jammer, op naar de volgende set. Je speelt maar 2 sets, dus je hebt geen kans om de 2e set af te wachten hoe het dan gaat. Meteen een paar wissels toepassen. En die pakten goed uit. We kregen het passend op orde, haalden energie uit een paar mooie verdedigende acties en kwamen scorend in de wedstrijd. Het devies: alles of niks. Strijdend winnen of strijdend ten onder. Met 23-23 waren alle kansen aanwezig, helaas konden we ze niet verzilveren. 25-23 verlies, maar wel met opgeheven hoofd. Strijdend den onder dus.

 

En toen HEVO

Dan de wedstrijd tegen Hevo. Deze moesten we met 2-0 winnen om nog een kans te maken op een goede positie. Spoiler allert: dit lukte niet. Hevo was de eerste set sterker, aan Ormi kant was het slordig. De set ging dan ook verloren. Dan is het toch wel even slikken. Met veel energie die kant op, supporters mee, eerste wedstrijd 2-0 verloren en 2e wedstrijd met 1-0 achter. Dat is niet tof. Dat verdiende dit seizoen ook niet.

Dus wederom het devies: alles of niks, waarbij we het deze keer niet strijdend ten onder konden laten gaan, dat zou toch wel een lichtelijke deceptie zijn. En toen lukte wat wel vaker dit seizoen gelukt is. Terug knokken in de wedstrijd, strijd erin. En voor Hevo was er nog van alles te winnen, zij konden zich geen verliespartij veroorloven, dan ging de eerste plek in de poule naar Gemini.

Dus er hing echt wel wat van af. EN jullie voelen hem al aankomen: Hevo ging wel verliezen! Door een goede set kwamen we op 1-1, en de 3e beslissende set waren we behoorlijk souverein. Een discussie tussen de aanvoerder van Hevo en de scheidsrechter duurde 6 minuten en 43 seconden, dit bracht even wat zand in de motor. Maar het nekte ons niet, de 3e set wisten we te winnen.

Graag zouden we jullie vermoeien met nikszeggende statistieken als setstanden, maar die weten we niet meer. Daar gaat het ook niet om, het is winnen of verliezen. En we wonnen! Helaas mocht de winst tegen Hevo niet meer baten, gezien ons matige resultaat tegen Gemini. 3e in de poule, uitgeschakeld.

Nadat de eerste teleurstelling weggespoeld was, overheerst toch trots. Trots op een goed seizoen en trots op een mooie dag. De vereniging en de supporters hadden er weer een fantastische dag van gemaakt waar we absoluut van genoten hebben. Iedereen bedankt die daar een bijdrage aan geleverd heeft.

Op naar volgend seizoen. Waarschijnlijk wederom promotieklasse, je weet echter nooit of er nog een extra plekje in de regiodivisie vrij komt. Wij gaan daar niet van uit. Nog een paar weken uittrainen en op naar de zomerstop. Voor nu: bedankt voor een leuk seizoen, we hebben ervan genoten!