Ormi H2 vs. Blauw Wit H3: Mixed Feelings?

Over ons

Er is redelijk wat veranderd bij h2 dit jaar. Waar we vorig jaar nog 14 spelers hadden en we op het wedstrijdformulier soms spelers bij de opmerkingen moesten neerzetten, beginnen we dit jaar met 7 spelers. We hebben Ronny als spelverdeler, Appels en Boelie als paser/loper, Jeroen op diagonaal, Daniel en Johan op midden en Mark natuurlijk als Libero. Op zich een prima team maar met de bezetting voor de eerste wedstrijd hadden we wat uitdagingen. Daniel had een lunchdate met Trump en zat in Amerika en Ronny kwam tijdens de laatste training op de maat 54 sloffen van Johan terecht en zat met een dikke enkel thuis. Gelukkig wilden oud-h2 leden Rikkie “VaVoem”van Essen en Jelle ons wel uit de brand helpen en konden we toch afreizen naar Oldebroek. Nog steeds zonder spelverdeler.

De tegenstander

Blauw Wit H3, wat moet ik daar over zeggen. Aan de outfit van de heren verwacht je eerder dat ze Blauw Zwart heten. Voor de rest is Blauw Wit H3 een middenmoter in deze poule. Ze zullen niet degraderen maar waarschijnlijk ook niet promoveren. Ze hebben een goede lange diagonaal en een prima spelverdeler maar dan houdt het ook op. Oftewel zelfs zonder spelverdeler roken we toch kansjes.

Set 1: Hatseklats

Na het inspelen had Jeroen met papier/steen/schaar verloren van Boelie en moest Jeroen opdraven als spelverdeler. Dit resulteerde in wat afstemmingsprobleempjes in het begin van de set en al snel stonden we 14-08 achter. Maar daarna hebben we gewoon geen fout meer gemaakt in die set. Appels stond te spelen als een vedette. Zoveel rust, zoveel oplossingen gevonden. Het was duidelijk te zien dat hij de zomer door had getraind op het strand(Bij passievoll, contact via Pascal Veneman). Maar ook Jeroen begon in z’n ritme te komen en de balletjes kwamen steeds beter aan. Zonder fouten te maken was het toch lastig voor onze tegenstander om puntjes te maken want we aten alles op. Eindstand eerste set: 23-25 voor Ormi! Hatseklats, in de pocket!

Set 2: Moet korter

Daar kan ik korter over zijn. We dachten al gewonnen te hebben en vergaten dat we voor set 1 best hard gewerkt hadden. Oftewel we gingen er vrij kansloos vanaf. Eindstand tweede set: 25-10 voor Blauw Wit.

Set 3: Extra tegenstander

Ok, mouwtjes opstropen en gaan! We begonnen wat meer gefocust dan set 2 en het ging gelijk op. Maar deze set bleek de wedstrijd te gaan bepalen. Er gebeurde op 13-13 iets wat de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd zou bepalen. De scheidsrechter maakte 2 foutjes op rij in het nadeel van Ormi. Ik ben er van overtuigd dat dit niet expres ging maar het was frustrerend voor Ormi dat alle fouten van de scheids in hun nadeel waren. Er volgde dan ook een emotionele respons vanuit de groep. Niet meer dan logisch. De scheids vond het toch nodig om de aanvoerder even bij zich te roepen. En ondanks dat Johan de rust zelfe bleef en rustig uitlegde aan de scheids waarom er een emotionele respons kwam hielp het allemaal niet. Vanaf dat moment had Ormi een extra tegenstander. Wat volgde was een spannende 3de set die gelijk bleef opgaan. Puntje voor Blauw Wit, 2 puntjes voor Ormi, puntje voor de scheids. Beide partijen hebben setpunten gehad maar het was Blauw Wit die de set over de streep trok. Eindstand derde set: 30-28 voor Blauw Wit.

Set 4: Klaar voor de strijd

De mannen van Ormi waren een beetje klaar met deze wedstrijd en trokken vol passie en oorlogszucht de 4de set in. Boelie had zijn oorlogsverf op, Rik was vingertopjes aan het verzamelen, iedereen was klaar voor oorlog. Blauw Wit zag dit al aankomen en liet deze set zijn sterkste spelers plaats nemen op de bank. Snap ik, het seizoen is nog lang en als Boelie op oorlogspad is kun je het best je belangrijkste spelers sparen. Als er toch mensen moeten sneuvelen, dan maar de reserves. Eindstand 4de set: 21-25 voor Ormi!!

Set 5: Realisatie

Iedereen wilde de 5de set winnen. Blauw Wit, Ormi, de Scheids.. iedereen begon scherp en probeerde zijn punten te maken. Het ging gelijk op tot 13-13. Hier bleek de scheids onverslaanbaar. Boelie speelde een 3de bal bovenhands over het net en de scheids twijfelde niet om in te grijpen. Voor het eerst in de wedstrijd floot hij af voor 2x spelen. Top, wat een vent, wat een held. In plaats van woede maakte zich een soort realisatie plaats in het team. We gingen hier gewoon niet winnen. Met deze scheids is het onmogelijk. Blauw Wit serveerde voor de match, een pass volgde nog, een set-up op midden en Johan was ongelukkig en sloeg hem via de netrand uit. Eindstand set 5: 15-13 voor Blauw Wit.

Conclusie

Als je ons van te voren had gezegd dat we twee punten gingen halen zonder een spelverdeler mee te nemen dan hadden we gelijk getekend. Maar nu de winst zo dicht bij was voelde het toch een beetje zuur. Jongens van Blauw Wit bedankt voor een spannende wedstrijd! We zien jullie 11 april pas weer maar ik heb er nu al een beetje zin in!