Dames 2: Twee vingers in de neus! Of in de lucht?

Twee wedstrijden in vier dagen. Niet iedereen staat daar om te springen. Wij ook niet per se, maar wat moet, dat moet!

Wijnen, wijnen, wijnen!

Deze week is het “De week van de Scheidsrechter”. Hiervoor dank aan alle scheidsrechters die fluiten. Of dit nou verplicht is vanuit de vereniging of vrijwillig: je bent top. Gea deed het zaterdag bij ons, dus daar hadden wij een cadeautje voor! Flesje wijn, hoe kan het ook anders?

Enfin, afgelopen zaterdag mochten we weer thuis aan de bak. Tegen OMS dames 1 deze keer. Met het goede gevoel van de wedstrijd tegen Pauwervoll starten we de wedstrijd.

We beginnen lekker. Jessica aan service brengt ons naar een voorsprong van 9-2. OMS moet daarom even op adempauze komen. Christa scoort met een mooi prikballetje de 13-4. OMS weet weer een puntje te pakken middels onze brievenbus (iemand Pieter Post gezien? Dan kan hij de bus leeg komen halen). Annemiek (Piek voor insiders), Jes en Ylona weten mooie puntjes mee te pakken. Tijd voor een tweede pauze bij 17-8. Op de bank is het uiterst gezellig, aangezien Mozes weer eens een weekendje in Epe is. Marieke serveert uiteindelijk de set uit en zonder veel moeite gaat de eerste set naar Ormi: 25-11.

Een stille maar geslaagde set

De tweede set gaat van start en mede dankzij goede acties van Piek, Chris, Ylona en Jes staat het 5-1. Mozes scoort zoals alleen zij dat kan met daaropvolgend een mooie service van Marieke, wat het 8-4 maakt. Sita Sloddervos komt ook nog even langs, want ons spel wordt slordig en rommelig, 10-9. Gelukkig weet Ylona haar netjes de deur te wijzen met haar service en staat het al gauw 14-9. Wisten jullie trouwens dat het wat stil in de zaal is, als je tegelijk met heren 1 en meisjes B speelt? Meisjes B krijgt daarom nog zangles van ons. Bij 19-10 een time-out voor OMS. Vervolgens weet Mozes 7 keer te serveren en hopsa, 22-13. OMS pakt ook nog een mooi puntje mee 22-17. Maar de buit is daarna snel binnen. We pakken ook set 2 met 25-18.

Femke, Lotte en Marleen mogen in set 3 van start gaan, samen met Marieke, Mozes, Dione en Ylona. Het spelbeeld verandert langzamerhand. Sita komt weer voorbij. Het wordt slordig en rommelig. Bij 19-20 komt Jessica in het veld. Lijkt wel of zij vandaag de joker is, want de derde set wordt gewonnen met 25-22.

Kort samengevat

Kort maar krachtig. De eerste twee sets kwamen ze niet echt in de buurt. De derde set was het kansje geweest voor OMS, maar die missie is niet geslaagd voor hen. De vierde set pakken we ze bij de strot en geven we het niet meer weg: 25-12. Hoppa, mandje vol met punten. Door naar de rosé!

Rot voor OMS, want ze komen met 3 teams en weten geen punten mee te nemen naar Putten! Lekker bezig, heren 1 en 2. 12-0, klinkt best leuk, toch?

En we gaan door!

Aantal roseetjes (en dagen) later mogen we weer aan de bak, in Vaassen deze keer. Op deze dinsdag is Blok EVC dames 2 de tegenstander. Ja, ja, heuse tijd voor de derby.
Christa siert in afwezigheid, want zij vond het nodig om naar New York te gaan.. Nouja, vooruit met de geit, veel plezier, Chris.

Wist je datjes

Over deze wedstrijd kan ik net zo’n lang verhaal maken als de voorgaande verslagen en dat zou deze wedstrijd ook zeker verdienen, maar ik zal per persoon even wat highlights delen. Wisten jullie dat:

  • Femke niet alleen goed kan spel verdelen, maar ook kan blokkeren?
  • Mozes goed kan serveren, maar ook graag op een fles rosé trakteert? Iets met een minder goede service, geloof ik.
  • Marieke haar mannetje ook wel staat in de verdediging?
  • Dione echt álles van de vloer veegt?
  • Lena (Marleen) niet zo goed haar balans kan houden, maar wel goed verdedigt? Gelukkig doen we nooit de balkproef van Expeditie Robinson. Dat zou nooit goed komen.
  • Piek prachtig in de rechtdoor kan meppen?
  • Ylona de ballen goed weglegt?
  • Lotte links is, wat soms zorgt voor leuke verrassingseffecten?
  • Jes ook nog steeds kan spel verdelen?

Dit zijn maar enkele puntjes van de wedstrijd. We zitten lekker in de wedstrijd en spelen goed. Sita Sloddervos komt hier en daar nog voorbij, maar er is altijd wel iemand die haar netjes weer naar de uitgang wijst. Blok komt soms dichterbij en soms staan we zelfs achter, maar we laten ons niet gek maken en vullen ons mandje wederom volledig: 0-4 voor Ormi! (20-25; 20-25; 14-25; 20-25)

Hatsjikidee, 10 punten in 4 dagen. Het mandje is inmiddels een stuk zwaarder, maar we dragen hem met plezier.

Mo, bedankt voor de rosé!

Zaterdag 19 oktober mogen we weer aan de bak. Dit zal een bijzondere wedstrijd worden, want we spelen thuis tegen dames 3. We gunnen elkaar niks, dus het wordt vast een mooie pot. Tot dan!