Volta Ma vs. Ormi Ma: 3-7

De Buitenbeentjes

Terwijl de rest van de vereniging thuis mocht aantreden tegen voornamelijk teams uit Putten mochten zowel Ma1 als Ma2 naar het pittoreske Lelystad. Wat een gezellige stad is dat toch. Wij (Ma2) hadden vorige week al stiekem naar onze opponent kunnen kijken aangezien vorige week Ma1 al thuis tegen Volta Ma2 had gespeeld. We waren niet onder de indruk. Maargoed,het was vandaag dus Volta Ma1 vs Ormi Ma1 en Volta Ma2 vs Ormi Ma2. Bring it on!

Set 1: Net wat slimmer

De eerste set begon lekker en we stonden al snel 2-6 voor. Een lekkere start maar na een lekkere service serie van nummer 118 van Volta stond het zelfs weer 7-6 voor Volta. Gelukkig liep onze service ook prima en liepen we door een serviceserie van Dian uit naar 10-16. Volta gaf zich alles behalve over en knokte voor elk punt. Onze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en we kwamen 22-19 achter. Maar daarna lieten we het verschil duidelijk zien. Een slim balletje hier, service puntje daar afgewisseld met wat aanvalspunten resulteerde in een 22-25 overwinning voor Ormi! Hatseklats.

Set 2: Tot het gaatje

Nu was set 1 al best wel spannend, het werd in set 2 alleen maar spannender. Waar in set 1 vooral series werden gemaakt met de service bleven de series nu beperkt tot 1 en 2 punten en gaven de teams elkaar niks. Het werd 20-20, 23-20 voor Volta, 23-22, 24-22 setpoints voor Volta. Maar deze werden keurig weggewerkt. Megan haalde wat onmogelijke ballen van de vloer en de tegenstander werd wanhopig. Het werd 24-24. Een mooie aanval van Volta bracht een derde setpunt voor de dames uit Lelystad 25-24. Ook deze werd weg gewerkt 25-25. Daarna kwam Ormi op een eerste setpunt 25-26 en na een lange rally viel de bal tussen 2 speelsters van Volta in. Hoppa 25-27! 0-2

Set 3: Lekker setje

Over set 3 kan ik heel duidelijk zijn. Deze was gewoon erg goed aan onze zijde, waarschijnlijk de beste set van ons seizoen tot nu toe. We wisselden slimme prikballetjes goed af met keiharde aanvallen en wisten zelf 19x te scoren. Dit was ruim voldoende om de derde set binnen te slepen. Uitslag: 18-25! 3-0 Overwinning in de pocket. Op naar 5 punten?

Set 4: Low battery

Waarschijnlijk hebben we al onze energie in set 3 gelegd want we waren in het begin van set 4 zeker niet scherp. Er slopen wat slordigheidjes in het spel en we kwamen al snel 12-07 achter. We hebben er nog alles aan gedaan maar dit gat van 5 punten was niet te dichten. Uitslag: 25-19 1-3 voor Ormi Ma2

Bonus:

Normaal is Ma1 wat sneller klaar dan ons en krijgen we niet altijd de kans om ze aan te moedigen maar vandaag was het moment. Op het moment dat onze wedstrijd afgelopen was begon Ma1 aan hun 5de set. Het stond dus 2-2 en ze konden wat support gebruiken.

Het ging er deze set hard aan toe, beide teams gaven elkaar niks en met een stand van 07-08 voor Ormi werd er van kant gewisseld. Daarna was Ormi er klaar mee. Het gaspedaal ging in en de set werd gepakt met 09-15 Hatseklats 2-3 voor Ormi.

Met een goed gevoel en 7 punten totaal in de pocket verlieten beide teams het gezellige Lelystad en gingen weer op huis aan. Volgende week gaan we weer terug naar Lelystad voor weer een zak vol punten wanneer we tegen Volta Ma1 mogen aantreden. Tot dan =]