Ormi Dames 1: Net te kort aan overtuiging

Het is weer zaterdag en dat betekent dat we een wedstrijd mogen spelen! Dit keer spelen we tegen Alterno Dames 3. Gelukkig hebben we deze week een bredere selectie dan vorige week: Sophie heeft haar volleybalspullen weer afgestoft en ook Femke en Christy doen met ons mee. Helaas moeten we het wel zonder onze coach Pascal doen, maar gelukkig neemt Sander de taak van Pascal over.

Van nette eerste set naar ontbrekende overtuiging

We beginnen de eerste set met Marissa op de spelverdeling, Anne en Joanne op de passer-loper, Amy en Leone op de midden, Wendy op de diagonaal en Shelly op de libero. De eerste set spelen we rustig en netjes. We laten Alterno de fouten maken en winnen de eerste set dan ook met 25-18.

Het plan om dit spel in de tweede set door te trekken mislukt helaas. We serveren drie keer achter elkaar fout en maken de punten niet af. De overtuiging in het veld ontbreekt en daardoor verliezen we met 18-25.

Op naar de derde set. We krijg de aanval van de midden zowel blokkerend als verdedigend niet onder controle, waardoor de midden bijna elke bal kan scoren. De set gaat wel gelijk op, maar helaas trekken wij aan het kortste eind en verliezen ook de derde set met 21-25.

Tactisch spel in vierde set

Gebrand om er een vijfde set uit te slepen starten we de vierde set. Bij vlagen is de overtuiging weer terug in het veld. Halverwege de set komt Femke er op de spelverdeling in voor Marissa. Femke pakt het goed op en Shelly heeft de pass en verdediging onder controle. Anne speelt slimme en tactische ballen waar Alterno niks tegen in kan brengen. De vierde set winnen we dan ook met 25-21, op naar de vijfde set!

Vol goede moed beginnen we aan de vijfde set, maar helaas zakt de moed ons snel in de schoenen. Een bal van Wendy in de rechtdoor valt op de lijn, maar wordt door de scheidsrechter uit gegeven. Verder hebben we weinig meer in te brengen en verliezen we de vijfde set met 15-7.

Helaas 2-3 verloren, terwijl er meer in had gezeten. Toch blijven we positief! Vorige week hadden we 1 punt, deze week 2: er zit dus een stijgende lijn in. Hopelijk kunnen we deze doorzetten en aanstaande vrijdag meer punten meenemen. Dan spelen we om 19.00 uur in Apeldoorn tegen SV Dynamo Dames 3. Alle support en aanmoediging is welkom, dus hopelijk zien we jullie daar!