Dynamo H12 vs. Ormi H2

De personele problemen bij H2 beginnen een beetje te verdwijnen zo langzamerhand. Jeroen vult nog steeds de rol in van spelverdeler en Yelle gaat nog steeds gezellig met ons mee maar inmiddels is Daniel weer terug uit de States en is Marten weer hersteld van z’n operatie. Het was zelfs zo wild dat we voor de wedstrijd van afgelopen vrijdag zowaar een wissel hadden, luxe! Omdat Daniel en Marten pas kort terug gekeerd zijn bij de selectie en Jeroen nog best wilde oefenen als spelverdeler hebben we afgelopen donderdag nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Dames 1. De uitslag van deze wedstrijd doet er natuurlijk niet toe en zal ik dan ook niet noemen =]

We mochten vrijdag naar het Omnisport om het op te nemen tegen Dynamo Heren 472. Aangezien Dames 1 vrijdag ook in het Omnisport moest (tegen Dynamo Dames 3) konden we de dames een paar setjes aanmoedigen. Dit hadden ze zeker verdiend na afgelopen donderdag. Waar in set 1 Ormi D1 de sterkste was kwam Dynamo D3 in de tweede set goed terug. Met als tussenstand 1-1 was het toch echt tijd om ons te gaan omkleden en een beetje warm te worden.

Set 1: De eerste is altijd even spannend

Het was in het begin van de set toch even aftasten. Hoe goed is de tegenstander? Hoe goed zijn we zelf? Wat staat het bij Dames 1? Heb ik het licht thuis wel uitgedaan? Waarom is deze hal toch zo hoog? Het leverde een spannende set op waar we de hele set hebben voorgestaan maar nooit echt met een hele ruime marge. Uitslag 23-25 voor Ormi! We blijven dit seizoen in de eerste set ongeslagen. Mooie statistieken.

Set 2: Gas er op!

Eigenlijk was na 1 set wel duidelijk dat Ormi het beste van het spel had, maar dat moesten we nu maar even in cijfers gaan uitdrukken. Volle bak, geen genade, vol gas er op! En dit leverde gelijk resultaat. Boelie beukte er op los, midden liep voor zowel Johan als Marten prima, Appels (Mr. Sudoku) loste alles erg vakkundig op en Mark heeft niet fout geserveerd. Maar de complimenten gaan echter naar Jeroen. Hij krijgt steeds meer rust in zijn spel als spelverdeler en voor de tegenstander viel het niet eens op dat deze jongen eigenlijk een diagonaal is. We hadden dus het gas er op en de set was dan ook zo om, 12-25 voor Ormi!

Set 3: Volleybalwetten

Win je de tweede set erg gemakkelijk, dan is het een wet in de volleybal dat je dan de derde verliest. En zo gebeurde het dan ook. We begonnen met een kleine achterstand, zand in de motor. De pass was er net niet, setupje was net teveel uit het net en de aanval vaak net uit. Ongelukkig maar in principe niet onoverkoombaar. De mouwtjes gingen weer omhoog en er werd geknokt als nooit tevoren. Het werd 23-23. Graag had ik verteld dat we er op en over gingen maar niks was minder waar. Een ongelukkige bal in de blokkering en een ketser luidde de setwinst in voor Dynamo heren 472, 25-23.

Set 4: Back to Basis

Inmiddels was de Dynamo hal helemaal leeg en had alleen Ormi nog wat supporters op de tribune. Een handvol trouwe fans ging achter het team staan en wist zo de teleurstelling van de derde set weg te nemen. De koppies gingen weer omhoog, de mouwtjes zaten nog hoog en we waren klaar om te gaan pompen, ouderwets pompen. Na een furieuze start gaf Dynamo zich al over. De witte vlag werd gehesen, het was duidelijk, hier viel niks meer voor ze te halen. Er zat gewoon teveel geweld in het spel van Ormi. Verdedigend zaten Mark en Appels er vaak goed bij en aanvallend lukte alles. Zelfs bij de nog last van jetlag hebbende Daniel die net 1 training gepakt had dit seizoen lukte alles. Leuk om te zien. Uitslag 14-25 voor Ormi.

Conclusie:

Weer 4 punten in de pocket! Ongelooflijk, we staan nog steeds bovenaan. Dit moest natuurlijk gevierd worden met de supporters met de nodige biertjes in de kantine. En het werd nog een heel gezellige avond =]

Volgende wedstrijd: 19 Oktober, thuis tegen Dynamo Heren 388.