D1: 2016 voorbij, op naar 2017!

Het is alweer even geleden dat wij van D1 wat van ons lieten horen, maar bij deze een samenvatting van de afgelopen wedstrijden. De laatste keer dat we wat schreven hadden we net gespeeld tegen WVC en dat was op 1 oktober, dus we hebben nog wat in te halen.

De eerstvolgende wedstrijd speelden we uit bij Dynamo. Nadat we tijdens het inslaan nog een half uur naar buiten moesten in verband met een brandalarm konden we aan de wedstrijd beginnen. De eerste 2 sets gingen we voortvarend van start en die wisten we dan ook te winnen! De derde set was een kantelpunt, die set ging met 25-23 naar Dynamo en daarna de twee opvolgende sets ook. Behoorlijk balen, maar vooraf hadden we getekend voor 2 sets tegen de kampioenkandidaat.

29 oktober kregen we thuis Kerkemeijer Gemini op bezoek. Zoals zoveel teams een onbekende tegenstander voor ons. Een kopie van de wedstrijd tegen Dynamo; de eerste 2 sets winnen we overtuigend en daarna verliezen we er 3. De laatste set knokten we nog voor de winst maar met 18-16 ging Gemini er met de winst vandoor.

November

Op 5 november begonnen we aan de reis naar Enschede. Eigenlijk leek het meer op zwemmen, want het water kwam met emmers tegelijk uit de lucht vallen. Twente ’05 was onze tegenstander; een team waar we wel eens eerder tegen gespeeld hadden. Een boel lange meiden aan de andere kant, maar we gingen volle bak de wedstrijd in. De eerste 2 sets hadden we in de broekzak, toen de derde set ons weer uit handen glipte. Gelukkig niks hetzelfde als de twee weken ervoor: de 4e set pakten we behoorlijk overtuigend met 25-9.

Na Twente kregen we op 12 november hekkensluiter Saasveldia op bezoek. We mistten deze wedstrijd onze libero Mariëlle, maar onze smurf Merel heeft de libero taak goed opgepakt! 4-0 en 5 punten was het resultaat van deze wedstrijd en een goed gevoel voor ons! Met dat goede gevoel gingen we een week later op wereldreis naar Mariaparochie oftewel de Krekkers. In deze wedstrijd zijn we weinig in de problemen gekomen en de eerste drie sets hebben we dan ook gewonnen. De laatste set gingen zij volle bak en zakten wij iets in, zodat zij nog wel een puntje in het verre oosten konden houden.

Ondertussen doen we ook nog mee in de regionale beker. Het was onmogelijk voor onze tegenstander om op een andere dag en/of tijd te spelen dus op maandag 21 november mochten we niet helemaal compleet en zonder coach om 21.00 uur aantreden in Eerbeek tegen Spiker D1. De eerste set ging verloren met 25-23, maar we hebben handig gebruik gemaakt van de nieuwe wisselregeling (leuk of niet) en die andere drie sets binnengesleept. Het werd alweer bijna licht toen we thuiskwamen, maar wel een ronde door in de beker!

Die zaterdag erna waren we vrij, maar er stond ons een doordeweekse wedstrijd te wachten. Dinsdagavond 29 november kregen we Dynamo op bezoek en we hadden nog wat goed te maken.. Die 3-2 van de eerste wedstrijd zat nog in ons geheugen, maar wellicht maar goed ook. We waren vastberaden om het niet nog een keer te laten gebeuren. Met goed volleybal en vooral heel veel enthousiasme hebben we Dynamo zonder punten, ik herhaal: zonder punten, naar Apeldoorn teruggestuurd. Het was de derde set even spannend (26-24), maar verder hebben wij geen moment het gevoel gehad dat we de winst uit handen zouden geven. Een hele lekkere overwinning was dit!

December

Door naar 3 december, thuis tegen Avior dames 1. Vroegâh was dit Devolco/SVS, maar die zijn samengegaan. Het klinkt dus heel nieuw, maar dat is niet bepaald. Een aantal bekende speelsters voor ons, waar we trouwens in de voorbereiding ook al een potje tegen gespeeld hadden. Nog vol van het Sinterklaasfeestje dat we vierden de vorige dag (iets met een goudvis en een dobbelspel), gingen we vol voor de winst. Vrij overtuigend ook, want we wonnen met 4-0 door zelf gewoon lekker en goed te spelen!

Na het potje tegen Avior gingen we weer eens richting Duitsland. De Lutte was dit keer onze bestemming. Het leuke aan volleybal is toch dat je op plaatsen komt waar je eigenlijk nog nooit van gehoord hebt. Al zullen veel tegenstanders dat ook wel hebben als ze zien dat ze naar Epe gaan, maar goed. Over deze wedstrijd kunnen we wel lang gaan vertellen, maar de conclusie is eigenlijk dat Lutheria (overigens de nummer 1 in onze competitie) nogal een beest van een wedstrijd aan het spelen was. Misschien dat de stinkende kleedkamers nog wat invloed heeft gehad, maar we gingen zeker niet zonder vertrouwen de wedstrijd in. De 3e set waren we nog even heel dichtbij een puntje, maar Lutheria liet niet toe dat we hem meenamen. 4-0 en weer terug naar Epe.

De laatste wedstrijd van 2016 speelden we tegen Rosstars uut Rossum en dat is er eigenlijk wel eentje om door de toilet te spoelen. Overduidelijk dat we aan vakantie toe zijn, want alles wat we deden was net iets te weinig. Rosstars kon hun eigen spelletje spelen en wij konden er weinig aan veranderen. Credits trouwens voor hun ‘Rossum d’r in’- liedje, we zijn bijna jaloers dat we niet zo’n liedje met Epe kunnen maken. Oja, 4-0 voor Rosstars dus, helaas.

2017

Laten we maar weer vooruit gaan kijken, want volleyballen dat kunnen we zeker weten. In januari gaan we op 14 januari spelen tegen de Lednovate Esch Stars in Vasse en spelen we op 9 januari nog een bekerwedstrijd in Geesteren. Zoals we al zeiden, je komt soms op plaatsen… Maar goed even rust en dan gaan we weer knallen. Misschien schrijven we zelfs wel wat vaker een verslag in 2017!

Wij wensen al onze supporters en tegenstanders en scheidsrechters en tellers ontzettend fijne feestdagen en een gelukkig 2017! We zien jullie graag weer met alle vingers en tenen in onze mooie PWA-sporthal!