Feestdagen doen dames 1 goed

Gelukkig nieuwjaar! Dat is het voor ons zeker! Waar we voor de feestdagen allemaal een beetje op waren en niet ons niveau konden halen op het veld, is dat in dit nieuwe jaar wel weer anders. Eerst vertrokken we na 1 training op 6 januari in 3 auto’s richting Geesteren. Eén groot avontuur weer, want waar komen we nu weer terecht? Goed, Geesteren dus. Een bekerwedstrijd tegen het promotieklasse-team Tornado. In de eerste set waren zij nog niet wakker en konden wij mooi doordenderen, vanaf de tweede set werd het voor ons allemaal wat lastiger. Gelukkig hebben we ons servicekanon Leone nog, die met een mooie ace de wedstrijd binnenhaalde: 3-1 en we zijn door in de beker. De volgende ronde gaan we weer richting het oosten; Hoog Keppel is onze tegenstander.

Na weer 2 trainingen gingen we voor de vierde keer in zes dagen volleyballen. Nog even naar de sporthal van Geesteren gezwaaid voordat we aankwamen in Vasse. Hier wachtte Lednovate Esch Stars op ons voor een wedstrijdje. Wij hadden er zin in, maar dachten eerst dat we verkeerd waren gereden. Een schoolgebouw binnengelopen, maar toch was daar een verrassend leuk zaaltje met 1 veld. Vol enthousiasme begonnen we aan de wedstrijd. Dennise, Mariëlle, Evelien, Natasja, Sophie, Rosalie en Joanne waren de starters, waar Merel, Leone en Anne zich duidelijk vanaf de kant lieten horen. Commentaar over de bal (die was écht te zacht) werd door de scheidsrechters weggewimpeld, dus dan maar gaan met de banaan.

In de eerste set kwamen wij lekker aan ons eigen spelletje toe. Onze servicedruk was hoog, ondanks of dankzij de zachte bal ;), en aanvallend konden we onze puntjes scoren. De eerste set pakten we dan ook vrij overtuigend met 25-18. In de tweede set begonnen we hetzelfde, maar op een gegeven moment konden we de punten niet meer maken. De Esch Stars konden dat wel en vonden een paar gaatjes in onze verdediging. Gelukkig konden we dit op tijd omdraaien en rechtzetten; 25-23 voor ons.

Na de tweede set hebben we eigenlijk ons spel weer opgepakt. We wisten te scoren op veel verschillende manieren en onze blokkering zat er goed voor. Joanne sloeg de ene na de andere bal bij de Esch Stars op de grond en de Esch Stars hadden er maar moeite mee om langs Evelien en Natasja te komen. De laatste twee sets gingen overtuigend naar ons; 25-16 en 25-16. Zo konden we met 5 punten weer terug naar Epe, met een kleine omweg bij de McDonalds in Deventer. We hebben weer even rust want onze eerstvolgende wedstrijd is op 4 februari uit in Borculo bij Kerkemeijer Gemini, waar we nog wat goed tegen te maken hebben.