D1 wint eerste wedstrijd

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. We zijn het seizoen gestart in het zand, omdat de sporthal nog niet beschikbaar was. In vergelijking met afgelopen seizoen zijn er een paar wijzigingen in de selectie. Rielle Bosch en Marlies Schroten hebben een stapje terug gedaan en gaan lekker ballen in dames 4. Daphne Lindeboom kon het helaas niet meer combineren met het reizen voor school etc. Daarnaast hebben we de selectie aangevuld met Natasja Uiterweerd uit dames 2, Merel Bijsterbosch afkomstig van Langhenkel Hec en Mariëlle Veldwijk die het afgelopen jaar een jaartje vrijaf heeft gehad qua volleybal.

In de voorbereiding hebben we een aantal wedstrijden gespeeld om de afstemming te vinden met elkaar en om te zorgen dat we er als team zullen staan. Helaas heeft Caroline, onze libero, tijdens de training haar achillespees volledig afgescheurd. Mariëlle, die erbij kwam als spelverdeelster zal hierdoor overstappen naar de libero positie.

In Bovenkarspel hebben we goed gespeeld tegen Simokos en hier met 2-1 van gewonnen. Dezelfde uitslag behaalde we tegen Vives D1 uit IJsselstein. Taak was om de afstemming te vinden in de passing en de conflictzones zo goed mogelijk te beschermen. Op een doordeweekse training hebben we geoefend tegen Spiker D1. Tijdens deze wedstrijd hebben we met Merel op de Libero positie gespeeld. Opdracht was om veel servicedruk neer te leggen en duidelijkheid te creëren in het achterveld. Ondanks de verschuivingen werd dit goed uitgevoerd en wonnen we met 4-1. Afgelopen week hebben we de puntjes op de i gezet in Deventer waar we met 4-0 wonnen.

Dan nu toch echt over afgelopen zaterdag, want daar keken we natuurlijk naar uit. We vertrokken mooi op tijd uit Epe. Dit seizoen moeten we er namelijk aan gaan wennen dat we op tijd vertrekken, aangezien 8 tegenstanders van ons op meer dan een uur rijden liggen. Gelukkig hoefde we nu slechts naar Twello te rijden. Onderweg haakten we keurig aan bij Sophie die net voor ons de rotonde op kwam. Keurig op tijd kwamen we aan bij Voorwaarts. De wedstrijden voor ons waren op tijd afgelopen dus de wedstrijdbespreking kon mooi op tijd worden gehouden. Vanwege de nieuwe regelgeving mochten wij starten aan service als uitspelende ploeg.

We begonnen de wedstrijd met: Dennise, Rosalie, Natasja, Joanne, Sophie, Evelien en als libero Mariëlle. Het begin ging gelijk op, aan beide kanten was het nog even aftasten in de service en aanvallend werden mooie ballen afgewisseld met ballen waar de overtuiging aan ontbrak. Bij de 10 punten sloegen we een gaatje en gingen we beter spelen. Het gaatje was geslagen en doordat Voorwaarts vrij gecentreerd stonden kregen we alle ruimte op de hoeken. De set werd binnengesleept met 25-20.

De tweede set zakte het niveau bij ons wat weg. Al sloegen we wel een gaatje van 3 à 4 punten. Het was een beetje rommelig en echt goeie momenten waren spaarzaam aan beide zijde. Aan het einde van de set zakte ook de servicedruk weg bij ons en hierdoor kon Voorwaarts op de beslissende punten een stuk makkelijker de side-out maken. Dit resulteerde in een 22-25 verlies van de tweede set.

De derde set pakten we het heel goed op. De servicedruk ging omhoog en we speelde met veel variatie in onze aanval. Voorwaarts had hier geen antwoord op, waardoor we steeds iets verder uitliepen. Door goed verdedigend werk waren de rally`s lang, maar we waren aanvallend de bovenliggende partij. Resultaat 25-17 winst in de derde set.

Het gevoel kwam er weer in, we wisten dat we het niveau weer benaderden van de voorbereiding. Er was alleen 1 probleem. Voorwaarts begon de vierde set met een hele goeie service serie en ze haalden werkelijk alle ballen van de grond, complimenten hiervoor. Deze twee punten bij elkaar opgeteld gaf als resultaat een 0-9 achterstand. Na 2 time-outs en 1 wissel te hebben geplaatst, kwamen we net zo hard weer terug. Door twee goede service series achter elkaar en hard werken voor elkaar, wisten we binnen no time terug te komen tot 11-11. Het laatste wapenfeit van Voorwaarts door alles of niets spelen in de service en aanval, konden we goed counteren halverwege de set. Vanaf toen waren we weer de bovenliggende partij. Uiteindelijk wonnen we de set met 25-21 en was de eerste overwinning van dit seizoen een feit.

Een 3-1 overwinning waar we het niveau niet haalden welke we kunnen halen, maar wanneer het niveau nog niet is zoals je graag zou willen, dan moet je er als team voor vechten en dat hebben we prima gedaan.

Komende zaterdag zullen we om 17.00 gaan spelen tegen WVC Volley. Voor ons een onbekende tegenstander, maar dat zal dit seizoen nog vele malen gaan gebeuren.