H1 wint openingsduel

Afgelopen zaterdag was daar de eerste wedstrijd van het seizoen. Een nieuw jaar met veel bekende gezichten en een nieuw gezicht. Dit jaar is Brian van Niersen de selectie komen versterken. Een welkome versterking en verjonging, van harte welkom!

De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Oldebroek, tegen Blauw Wit. De keren dat Ormi en Blauw Wit tegen elkaar speelden in de afgelopen jaren zijn niet meer op 2 handen en 2 voeten te tellen. Altijd fanatieke potjes met wisselend resultaat. Als ware vuurdoop mocht Brian meteen in de basis beginnen en dat deed hij zeer verdienstelijk. Aan het begin van het seizoen weet je dat niet alles perfect gaat, het enige dat je altijd kan is hard werken. En dat hebben we gedaan.

Door een prima servicedruk werden de mannen uit Oldebroek onder druk gezet. Grote verschil tussen beide ploegen: wij konden goede punten scoren, zij kregen de bal moeilijker bij ons op de grond. Elke set wisten we een serie te maken en daarmee weg te lopen. We kregen ook wel eens een serie tegen, dit kon redelijk snel weer gerepareerd worden. Resultaat: een verdiende 4-0 overwinning. 3 sets hebben we gespeeld met de basisopstelling voor deze wedstrijd. Het was wel wat wennen, mede door baken van rust en stabiliteit Sander (voor vrienden El Salvador) was het al gauw als vanouds. Moe maar voldaan mochten Pim en Brian na 3 gewonnen sets op de bank plaats nemen om de teamgenoten aan te moedigen om de 4e set binnen te slepen. En dat lukte, driewerf hoera!!

Als je naar het wedstrijdformulier kijkt was er nog wat opmerkelijks te melden. De scheidsrechter had een gele kaart gegeven. Niks nieuws onder de zon, daar lopen we wel eens tegenaan. Ons gebrekkige relativeringsvermogen breekt ons weleens op en dat wordt dan door menig scheidsrechter op waarde geschat met een gele kaart. Maar niet vandaag. Onze tegenstander kreeg een gele kaart! Volledig terecht uiteraard, maar dat vinden we meestal van een beslissing van de scheidsrechter die in het nadeel van de tegenstander uitvalt.

Al met al een solide pot. We zijn vanaf deze week ook weer bijna compleet, iedereen is terug van vakantie en hopelijk is de ziekenboeg snel weer leeg. Op naar de volgende wedstrijd, laat maar komen die gasten!

H1 - 1e wedstrijd 2016-2017