D1 verliest van WVC

Na de overwinning in de eerste wedstrijd tegen Voorwaarts, stond de tweede wedstrijd thuis tegen WVC op het programma. Ook al was het team voor ons een onbekende, we wisten wel dat het een team was met veel kwaliteiten. WVC heeft namelijk een aantal dames die hoger hebben gespeeld, t/m eredivisie zelfs.

In de voorbereiding hebben we afspraken voor de wedstrijd doorgenomen en het plan van de wedstrijd nog een keer op papier gezet om het even goed te visualiseren. Met dit in onze gedachten werd de eerste set gestart met: Dennise, Anne, Natasja, Joanne, Sophie, Evelien en Mariëlle.

De wedstrijd

De start van de set ging gelijk op, van beide kanten was veel service druk en aanvallen werden goed uitgevoerd. Halverwege de set namen we een kleine voorsprong door een goeie service serie en daarbij ook sterk verdedigend werk. Afspraken werden goed nagekomen en we speelden en werkten als team voor elkaar. Tot een stand van 17-15 hadden we de voorsprong en was er goed spel te zien. Helaas maakten we vanaf dat moment net de verkeerde keuzes en weken we af van het plan. De service druk ging wat naar beneden en aanvallend werden we iets te voorzichtig. Hierdoor kwam WVC terug in de set en met name op de diagonaal positie wisten de dames van WVC er goed door te komen. Dit resulteerde in het verlies van de eerste set.

De tweede en derde set was eigenlijk een kopie van de eerste set al wisten we wel beter te starten. We kwamen namelijk door de servicedruk met 7-3 voor en door volle bak te blijven gaan in de aanval bleven we tot aan de 20 elke keer 3 a 4 puntjes voorstaan. Echter bij de 20 punten gebeurde hetzelfde als in de eerste set. En hierdoor wist WVC ook deze tweede en derde set te pakken.

De vierde set

We wisten dat er zeker een puntje inzat als we maar een hele set het niveau van de eerste 15 punten konden vast houden. Door aan het begin van de set een voorsprong te pakken van 5 punten waren we weer de bovenliggende partij in de set, echter nu hielden we het ook vast, daar waar het niveau bij WVC wat weg zakte bleven wij goed spelen we namen een voorsprong van 22-14 en leken zo op weg naar een duidelijke overwinning in de vierde set, maar door weer sterk aanvallend werk van de p/l en diagonaal van WVC kwamen ze toch nog iets terug. De voorsprong die we hadden genomen was echter zo groot dat we niet meer terug te halen waren en zo wonnen we verdiend de vierde set.

Een wedstrijd waar we goed spel lieten zien, maar waar we helaas op de big points niet door konden zetten. We waren wel tevreden met het vertoonde spel in de openingsfase van elke set. Nu op naar de volgende wedstrijd (Dynamo D2) om het vertoonde goede spel de hele wedstrijd vol te houden.