Wat een seizoen

Jazeker, de kop zegt het al, wat een seizoen voor Ormi, wat hebben we veel beleefd. Wat hebben we samen veel plezier gehad, wat een successen op sportief gebied en ja, ook soms een traantje van verdriet.

Laten we even teruggaan naar 17 december 2017, het kampioenenbal. Maar liefst 4 kampioenen konden we huldigen, N2, N3, N5, MB1. De CMV-ers mochten dat ook nog eens massaal vieren met de ”lange” dames van D1; geweldig mooi om te zien die interactie van jeugd en senioren. Veel publiek op de tribune, een afgeladen vol sportcafé, iedereen heeft daarvan genoten. Voor mij als voorzitter was dat echt een Topdag waar je met recht trots op kunt zijn. Daar doe je het voor, daar wordt je inzet, enthousiasme en betrokkenheid terug “betaald”.

In januari 2 zeer geslaagde curlingavonden in de tent van Epe On Ice. In februari een heel gezellige bindingsavond in De Vossenberg en ondertussen bleven de overwinningen maar binnenstromen. Bijna iedere week won Ormi van TDR (TegenDeRest).

 

CMV

De CMV’ers hebben ook de 2e helft van de competitie goed gepresteerd, N2 werd N3.1 en N3.2 en ze hebben prima gedebuteerd in de 1e klasse.  N3.1 werd N4.1 en werden gewoon weer kampioen ook in de 1e klasse, superknap. N3.2 werd N4.2 en zij eindigden keurig op de 4e plaats en wisten zelfs nog puntjes af te snoepen van de latere kampioen N4.1. N6.1 speelt op het allerhoogste niveau, hoofdklasse en heeft het daar zeer uitstekend gedaan, keurige 4e plek. N5 werd N6.2 en speelde ook in de hoofdklasse 6e plaats, keurig!

 

Jeugd

MC2 was niet opgewassen tegen veel MC1 tegenstanders, maar een keurige 5e plaats was zeker verdiend. MC1 speelde wisselvallig en dat leverde toch een keurige 6e plaats op. JC pakt de 4e plaats met veel 3-2/2-3 wedstrijden, veel spanning dus en leuk spel. MB2, met een kleine selectie, veel invallers en uiteindelijk geëindigd op een niet degradatieplek, keurig gedaan meiden!

MB1 pakt een keurige 5e plaats in de 2e klasse, mooie prestatie. MA pakt de titel zeer overtuigend, met veel enthousiasme en spelplezier, gewoon heel leuk om naar te kijken. De kampioenswedstrijd was heel bijzonder. Want iedereen wist dat de meiden al kampioen waren, alleen zij zelf niet. Volle bak er tegenaan, 4-0 overwinning en een welverdiend kampioenschap.

 

Senioren

Heren 2 pakt plek 5, veel blessures aan het eind van de competitie, anders was plek 4 zeker mogelijk geweest.  Zoals we van H2 gewend zijn, zijn ze altijd kampioen als het gaat om het organiseren van teamuitjes.

Heren 1, ja toch weer een verhaal apart. Dramatisch aan het seizoen begonnen, veel personele problemen maar uiteindelijk krijgen ze het toch maar weer voor mekaar om voor de titel te spelen en pakken ze nog een keurige overwinning op de kampioen in de laatste thuiswedstrijd. Gelukkig spelen de mannen hun thuiswedstrijden gewoon weer op zaterdag en zien we mooie potjes om 14.30 uur. Dat maakt zo’n middag een stuk gezelliger op de tribune en zeker later in het sportcafé.

Dan de dameslijn. D4 pakt een keurige 3e plaats, zelfs voor de laatste wedstrijd hadden ze nog een doelstelling… Winnen en dan pakken we plek 3, mooi gedaan dames.

D3 had uiteindelijk PD nog wel kunnen halen, maar door wat wisselvallige uitslagen kwamen ze daar net 5 puntjes voor te kort. Verder een prima seizoen gedraaid en hopelijk krijgen ze de selectie voor volgend seizoen weer snel compleet.

D2 bouwt zoals ieder jaar voor zichzelf weer de gezonde spanning op. Steeds hangend net boven de degradatiezone, spanning opbouwen, onnodig verliezen, spanning uitbouwen, op het juiste moment weer pieken en uiteindelijk gewoon weer veilig op de 7e plaats. Je kunt de laatste 3 seizoen zo boven op elkaar leggen. Kampioen in plezier maken en hebben of ze nou winnen of verliezen, de sfeer is altijd goed!

D1 tenslotte zorgde voor het toetje van het seizoen, jullie hebben waarschijnlijk alle foto’s, filmpjes en verslagen al voorbij zien komen op FB en de site, daar hoeven we het dus niet meer over te hebben. In de competitie slechts 3 maal verloren, 2x van kampioen Dynamo en 1x verlies tegen het gemanipuleerde Alterno en dus geplaatst voor PD-wedstrijden.

P/D wedstrijden in Aalten

In Aalten is er geschiedenis geschreven door de dames. Wat een goed volleybal (op 1/2 setje na), wat een spanning, wat een sfeer, wat een team stond er daar, fantastisch mooi om te zien.

Persoonlijk waren mijn verwachtingen vooraf niet zo heel hoog (sorry dames/trainer!). Maar ’s ochtends bij het vertrek stonden de koppies goed en de sfeer in de bus was uitstekend. Het inspelen was indrukwekkend en bijna elke minuut verder begon ik toch stiekem te hopen op wat moois. Dat gevoel bleef een beetje steken toen het in de allesbeslissende set 14-12, na een 11-8 voorsprong, voor Lutheria was. Ik kon die irritante supporters van die gasten wel voor de kop slaan.

Maar focussen op het volleybal en het blijven aanmoedigen van het team leek mij een beter plan. Vijf matchpoints tegen en dan in een zinderend, billenknijpend, hartkleppenverkrampend slot zo de wedstrijd binnen halen, fenomenaal! Daarna de enorme ontlading bij spelers, coach en het publiek, onvergetelijk mooi. Hier komt onze missie naar boven “Sportief-Ambitieus-Betrokken” en ja, daar doe je het hele jaar je best voor. Ik niet alleen natuurlijk nee, het hele bestuur, teams, technisch kader, coach… iedereen dus!

Na flink gevierd te hebben in de Aaltense kantine de bus in en op naar Epe, die busreis had voor mij ook wel 3 uur mogen duren. Ik had graag met Oom Leen nog even geregeld of we niet via De Lutte naar Epe terug konden rijden. Voor mij was alles goed op dat moment en al die mooie scenario’s komen later als je terugdenkt wat er die zaterdag tussen 10.00 en 18.30 uur allemaal is gebeurd.

Dit was dan weer zo’n Topdag waar je als voorzitter zo ontzettend trots op je vereniging kunt zijn!

 

Tenslotte, laat ik het vooral niet vergeten, wil ik de organisatoren van het Slotfeest of was het een pre-PD party in ’t Tonnetje bedanken voor de organisatie. H2 en D1 bedankt!

Bestuur Volleybalvereniging Jumbo Van Andel-ORMI

Gerrit Berkhoff – voorzitter