Vernieuwd Dames 1 wint eerste bekerwedstrijd

Afgelopen dinsdag avond mocht een bijna compleet nieuw Dames 1 voor het eerst op voor een officiƫle wedstrijd. Het team kon aantreden in Brummen voor de bekerwedstrijd.

Na een fanatieke warming-up onder leiding van de nieuwe trainer Felix Lopez klonk het eerste fluitsignaal. Vanaf de eerste punten had Ormi dames 1 de passlijn stevig staan. Al snel bleek dat met een goede service de tegenstander onder druk gezet kon worden. Door een paar goede service series konden de dames de eerste set redelijk gemakkelijk naar zich toe trekken. De tweede set was een kopie van de eerste. De dames van Jumbo Van Andel ORMI stonden met vertrouwen en plezier te spelen.

In het begin van de derde set kwamen de dames even in de problemen. Aanvallend kwamen ze er niet goed doorheen en ook begonnen de dames van Brummen met meer vertrouwen te spelen. Na een paar minuten gespeeld te hebben stond er een achterstand van 10 punten op het scorebord. De schouders werden er weer onder gezet en het team deed er weer een tandje bovenop. De aanval begon beter te lopen en door een paar mooie blokacties op het midden kregen de meiden weer grip op de set. Het team liet veerkracht zien en vechtlust. Tot het einde van de set bleef het spannend en Ormi kwam goed terug. Helaas was het net niet goed genoeg en verloren we de derde set met 23-25.

In het begin van set 4 bleef het spannend. Halverwege wisten de dames toch een gaatje te slaan en konden ze de laatste set binnen slepen. Dit betekent dat de eerste winstpartij van dit seizoen in de pocket is!