Ormi Heren 1 pakt de volle buit

Afgelopen zaterdag stond de 2e wedstrijd van het seizoen op het programma, tegen OMS uit Putten. De eerste wedstrijd hadden we weliswaar verloren, het spel liet voldoende potentie zien om op verder te bouwen. Tegenstander OMS was het seizoen niet erg indrukwekkend begonnen; 2 wedstrijden, nul punten. Maar je weet niet hoe goed de tegenstand was en wie ze allemaal misten. Dus, vol erop en jagen op een goed resultaat.

Eerste set voor de nuchtere Epenaren

De eerste set begon voortvarend. Na een paar punten wederzijds verkennen wisten we snel afstand te nemen en de eerste set binnen te hengelen met 25-9. Juist: 25-9. Normaal gesproken krijg je dan een rondje van de trainer, een meter bier of een schaal bitterballen. Onder de magische 10, waar de voetbalvrienden uit Amsterdam ook al om beginnen te roepen als ze binnen het kwartier 2 keer gescoord hebben. Maar voor ons nuchtere Epenaren geen reden tot uitzinnigheid. De eerste klap is weliswaar een daalder waard, 1 zwaluw maakt echter nog geen zomer. En de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen, het is pas de eerste set.

De vervolgsets bleken ook dat het zeker niet zo makkelijk zou gaan als de eerste set. De mannen uit Putten kwamen er wat beter in, echter niet goed genoeg om in de 2e en 3e set serieus aanspraak te maken op de winst. Ze kwamen echter wel boven de 20, dat is een beste verbetering t.o.v. de eerste set. 25-21 en 25-20 voor Ormi.

Afsluiten met wat spanning

Dan de laatste set. Aan onze Eper kant kwamen een aantal wisselspelers het veld in die al 3 sets met ongeduld stonden te trappelen aan de zijkant om mee te kunnen dingen in de wedstrijdpremies. Maar je wil zo’n laatste set wel winnen, de kansen om punten te pakken zullen we dit jaar moeten grijpen. Waar je dan bang voor bent gebeurt. Het ging allemaal wat minder soepel dan daarvoor. De mannen van OMS wilden nog wel strijden voor een punt, waar ze ook serieus aanspraak op maakten. ECHTER, dat lukt gelukkig niet, 26-24. Na een krappe laatste set bleven alle 5 de punten in Epe. OMS had sowieso geen goede dag in Epe. Zowel heren 1 als heren 2 en dames 2 wisten met 4-0 van de bezoekers te winnen. De bezoekers uit Putten zaten behoorlijk in de (prprprprprprprprprppr*) put.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Scylla op het programma. Vol strijdkracht zullen we er weer tegenaan gaan, op naar een goed resultaat.