Nieuws van de bestuurstafel

Onlangs heeft het bestuur weer een vergadering gehad, gelukkig weer met Mark aanwezig als secretaris. Mark gaat zijn taken als secretaris weer oppakken tot grote vreugde van de voorzitter die tijdelijk de secretariële taken van Mark had overgenomen.

 

Curlingavonden/Oliebolleninstuif

De Curlingavonden op 3-1 (jeugd) en 4-1 (sen./recr.) kunnen we als zeer geslaagd noemen. Ruim 100 leden hebben deelgenomen en waren ook nog veel leden en ouders als toeschouwers. De kosten à €7 per persoon zijn betaald door Team Activiteiten uit de “Activiteitenpot”.

 

Actie Gehaktbal

We kunnen terugkijken op een succesvolle en een goed georganiseerde Gehaktballenactie in samenwerking met onze kleding- en bannersponsor Keurslager Horst. De wens van het bestuur en Team Activiteiten was dat we gemiddeld per gezin 6 setjes ballen zouden mogen verkopen om de actie te laten slagen. Dit is gelukt, gemiddeld 6.1 setjes zijn er verkocht, goed voor een opbrengst van bijna €1.800 t.b.v. de “Activiteitenpot”.

Ditmaal 1 lijst per familie, 140 lijsten zijn er uitgedeeld en helaas waren er nog 42 leden die NUL setjes verkocht hebben. Met name een aantal jeugd- en CMV-teams hebben zeer matig gepresteerd. We doen, in principe, eenmaal een actie per 2 jaar en verwachten dan van alle leden de maximale inspanning om de actie te doen laten slagen. We zullen bij een volgende actie daar als bestuur, samen met Team Activiteiten dan ook wat scherper op sturen. Bij een (nog) betere opbrengst kunnen we dan de b.v. curling (gratis tot nu toe) en de jeugdkampen (betaalbaar houden) en alle, andere activiteiten blijven organiseren.

 

Onderzoeksrapport Seksuele Intimidatie en Misbruik in de Sport

Enige tijd geleden is dit schokkende rapport landelijk gepresenteerd en in de media ook breed uitgemeten en via de Nevobo met alle verenigingen gedeeld. Op dit moment is onze VCP (VertrouwensContactPersoon) Meggie Moors het rapport aan het bestuderen en zal, indien nodig, het bestuur adviseren om eventuele, preventieve maatregelen te nemen. Het bestuur heeft onze VCP ook gevraagd te adviseren in het tegengaan c.q. verbieden van gebruik van mobiele telefoons op de sportvloer tijdens trainingen/wedstrijden en in de kleedkamer voor en na de trainingen/wedstrijden.

Binnenkort volgt er meer informatie hierover. Tot dan graag een verzoek aan iedereen om je mobiel NIET te gebruiken in kleedkamer en/of op de sportvloer. Uitzondering zijn de trainers/coaches die ook een BHV-functie hebben en bij calamiteiten snel moeten kunnen handelen. Vraag aan de ouders die dit lezen om dit goed te delen/bespreken met je kind. Verdere info over de VCP kun je ook hier vinden.

 

Bindingsavond

Zaterdag 10 februari a.s. hebben we weer onze jaarlijkse bindingsavond in Partyboerderij De Vossenberg. De avond is bedoeld om elkaar naast het volleyballen nog beter te leren kennen en daarvoor zijn uitgenodigd de senioren, recreanten, sponsoren en ouders van de leden. Aanmelden kan via de volgende link  https://goo.gl/forms/D8eu8spUP1PTqrvQ2 tot en met 4 februari aanstaande. Definitief aangemeld ben je als je €22,50 per persoon hebt overgemaakt NL24 RABO 0317 5184 53 o.v.v. Bindingsavond Ormi. We rekenen op je komst!

 

Volleyballen

Trots mogen we zijn op de prestaties van de meeste teams van Ormi. Het kampioenenbal op 18 december was zeer goed bezet met maar liefst 4 kampioenen en komend weekend spelen we alweer de 4e ronde van de 2e helft competitie. H1 staat virtueel op de 1e plaats, uitstekend resultaat van dit jonge, onervaren team die de 2e helft gebruik kan maken van een nieuwe, ervaren speler; Jelle Ypma. H2 staat ook op een prima 4e plek en kan nog wel een paar plaatsjes stijgen.

D1 doet het uitstekend in de 3e divisie, 2e plaats, slechts 2x verloren van koploper Dynamo, maar waren daartegen ook zeker niet kansloos. D2 staat op plaats 9, maar zeker nog met het perspectief om nog een aantal plaatsen naar boven te klimmen. D3 staat veilig op plek 4 en D4 op de 5e plaats met uitzicht op de top-3 gezien het aantal gespeelde wedstrijden nog in te halen. MA1 staan keurig op de 1e plaats na 3 overwinningen en hebben volgens de coaches titelaspiraties, MB1 is gepromoveerd naar de 1e klasse en zal keihard aan de bak moeten om ook in de 2e helft de titel weer binnen te slepen, nu op de 4e plaats virtueel 3 punten achter op de koploper.

MB2 heeft het lastig, laatste plaats, krappe selectie maar gelukkig vaak hulp van MC1. MC1 zelf staat op de 7e plaats in een zware klasse, maar gaan vast nog een aantal plaatsen klimmen. MC2 heeft het ook lastig met een aantal C1 teams in de poule, maar hebben nu een iets kleinere selectie wat hopelijk iets meer “vastigheid” met zich meebrengt. JC1 draait lekker mee in de competitie en krijgt versterking van 2 MC2 meiden en inmiddels zijn er 3 nieuwe jongens aan het meetrainen.

De CMV-teams hebben er pas 1 rondje op zitten, maar de 1e resultaten geven weer goede moed en wellicht weer een aantal kampioenen op het kampioenenbal 21 april. De 2e training van Pascal op woensdag wordt nog steeds goed bezocht en het volleybalniveau van de kinderen groeit als “cool”. Bijna alle teams spelen de 2e helft een niveau hoger en dat zegt ook veel. Team Technisch Kader mag trots zijn en het bestuur heeft weer een wervingscampagne uitgezet voor aanwas CMV’ers via de club van Heel Epe Beweegt, die op haar beurt weer in de maand maart gaat flyeren bij de scholen.

 

Sponsoring

Supermooi om mee te kunnen delen dat we weer een flink aantal sponsoren erbij hebben. Dankzij Sylvia Dijkstra hebben we 5 sponsoren erbij in het kader van Jeugdplan Ormi. Repeat (personal training), Bakkerij Marcel Commandeur, Makelaardij Schieven & Keizer, We Matter (werving & selectie accountancy), vhm/abc (accountancy) zijn de 5 ondernemingen die het Jeugdplan voor 3 jaar hebben omarmd. Het bestuur en Team Technisch Kader zijn hier heel blij mee en kan extra uren, trainingsuren en materialen inzetten voor de jeugd- en CMV-opleiding. Een grote banner met daarop de logo’s van de 5 sponsoren hangt binnenkort in de PWA.

Verder verwelkomen we 2 nieuwe bannersponsoren te weten Van Erkelens Administratie- en Belastingadviseurs. Van Erkelens prijkt m.i.v. het nieuwe seizoen ook op de shirts van H1 en H2. Get Work is wellicht de sponsor die het snelst in de geschiedenis van Ormi is binnengehaald dankzij Marianne (D4). Even zag het ernaar uit dat Erwin Zweers de VMI ook als bannersponsor binnen zou slepen, maar de VMI heeft ervoor gekozen om, evenals in 2017, het Beachtoernooi weer te sponsoren en daar is het bestuur en Team Beach natuurlijk ook zeer mee verguld.

 

Rabobank Clubkasactie 2018

Binnenkort gaat deze actie, waar we heel gemakkelijk een mooi centje voor de club mee kunnen verdienen weer van start. Hou de website, facebookpagina van Ormi goed in de gaten, binnenkort meer nieuws hierover. Team Communicatie gaat een plan van aanpak maken, de aftrap van de Rabobank was 31-1 jongstleden en vanuit het bestuur zijn Gerrit en Pim daar aanwezig geweest. Wordt vervolgd!

 

Wij wensen iedereen veel succes de komende weken en we zien jullie graag op 10 februari in De Vossenberg!

Bestuur  Volleybalvereniging Jumbo Van Andel-ORMI