Heren 1 knokt met obstakels

Afgelopen zaterdag mochten we naar de eierhoofdstad van Nederland, het weinig pittoreske Barneveld. SSS heren 3 was de tegenstander. Een ploeg die het goed doet tot nu toe. Ze doen mee om de topklasseringen in onze competitie. Wij focussen ons op het rechter rijtje van de competitie. We hebben een aantal taaie wedstrijden achter elkaar. Goed nieuws, na volgende wedstrijd hebben we de hele top 5 gehad. Tot die tijd, wedstrijd per wedstrijd bekijken en elke week weer kijken wat er te halen valt.

Afgelopen zaterdag was met recht een wedstrijd met obstakels. Marco, onze vaste (en enige) spelverdeler was afwezig. Dus we hadden iemand anders nodig die een balletje wou opwippen. Binnen de vereniging is het dun bezaaid met spelverdelers, dus middenman Arno was bereid deze rol op zich te nemen. Tijdens het inslaan zagen we Sander ineens gebogen over de bank zitten. Lang verhaal kort, die kon ook niet meedoen. Carlo was ook nog niet inzetbaar, dus mocht diagonaal Jelle op midden opdraven. Zo, voor zover de obstakels.

Toch even wennen

Door de vele omzettingen moesten we er de 1e set even inkomen. Iedereen moest even zijn plek vinden, en daarnaast begon SSS ook gewoon sterk. Sterke service, goede blokkering en aanval. Dan wordt het een lastig verhaal. 25-13, redelijk overtuigend voor SSS. Prima, niks aan te doen. Op naar de volgende set.

De 2e set begon erg goed. We zaten goed in de wedstrijd. De eerlijkheid gebiedt te zeggen: SSS had hun beste man rust gegeven. Die mocht even op de bank gaan zitten. Met de nadruk op even. Bij een achterstand werd deze bullebak er weer ingezet, hij was een maatje te sterk voor ons. Wat resulteerde in een nipt verlies in de 2e set: 28-26. De set had ons wel moraal gegeven, misschien zat er wel een puntje in. Gezien de omstandigheden zou dat absoluut een winstpunt zijn.

Obstakels omzeilen met moraal?

Helaas. De 3e en 4e set kende een vergelijkbaar beeld. We begonnen sterk, namen voorsprong, totdat de bullebak er weer bij kwam. Je kan je best doen een goede blokkering neer te zetten, alleen als de beste man er overheen slaat, dan wordt het een lastig verhaal. De sets gingen met 25-20 en 25-21 naar SSS. 4-0 verlies, 5 punten voor de kippen, 0 voor de Veluwse bronzige herten.

Ondanks het verlies kunnen we met trots terugkijken op deze wedstrijd. Arno deed het prima als spelverdeler. Michiel speelde een sterke wedstrijd als diagonaal. Jelle vulde de rol van middenman prima in, we hebben weer ons best gedaan. Helaas zonder punten, dat is toch wel zuur. Een puntje was leuk geweest, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat tegen zo’n ploeg met de obstakels die we hadden het goed hebben gedaan. Volgende week een weekend vrij, dan naar Gemini. Let’s kick Some ass.