Dames 1: Servicedruk was niet genoeg

Zaterdag 2 november heeft dames 1 weer een wedstrijd gespeeld, dit keer mochten wij tegen Avior uit Schalkhaar. Net als twee weken terug, hadden wij geen compleet team. De comeback van Dennise zorgde ervoor dat wij versterkt werden op de spelverdeling, Sophie stond ongetraind op de passer-loper positie en omdat Amy er niet was, mocht Anne op midden. 

De eerste set begon Dennise met de opslag, haar eerste bal van dit seizoen! Helaas kwamen we snel achter met 6-1. Deze achterstand hebben wij niet in kunnen halen, wel kwamen wij van 18-8 achter iets terug tot 19-12 achter. Onze service en pass gingen goed in deze set, maar het gat hebben wij niet veel kleiner kunnen maken en Avior won de set met 25-17. 

Servicedruk bracht Ormi dichterbij

In de tweede set begonnen we hetzelfde als in de eerste set, we kwamen weer 6-1 achter. Maar in deze set lukte het ons beter om dichterbij te komen, 16-13. Met een paar goede service series achter elkaar, van Anne, Wendy en Leone, wisten we terug te komen tot 24-22. Helaas pakte Avior het laatste puntje, en verloren wij de set met 25-22. 

De volgende set kwamen we weer achter te staan, het lukte ons wel steeds om een paar puntjes terug te komen, mede door onze service, maar helaas trok Avior nogmaals aan het langste eind en won de set met 25-19. 

Eén puntje dan

Aan het begin van de vierde set werd er tegen elkaar gezegd: ‘We gaan ervoor om in ieder geval 1 puntje mee naar huis te nemen!’ Met deze instelling begonnen we de set iets beter en we kwamen 3-0 voor te staan. Dit konden we niet vasthouden en stonden al snel met 5-3 achter. We bleven wel goed spelen, maar de achterstand werd helaas weer niet ingehaald. In de vierde set werd er in het veld onderling van positie gewisseld tussen Sophie en Anne. Anne heeft een paar ballen op de passer-loper positie aangevallen en Sophie kwam op midden en blokkeerde een aantal ballen mooi af. Jammer maar waar, de laatste set ging naar ook Avior, met 25-18.

Het was een wedstrijd waarin wij hard gewerkt hebben met elkaar, maar wij speelde nog te wisselvallig waardoor wij het aan het einde van de sets niet meer recht konden trekken tot het winnen van de set. 

Maar wel Sushi!

Na de wedstrijd hadden we een sushi date. Met trek en veel zin om sushi te eten stapten wij vanuit Schalkhaar de auto in naar Apeldoorn. 

Maandag 4 november hebben wij weer een wedstrijd gespeeld, dit keer mochten wij naar Steenderen. Het wedstrijdverslag hiervan volgt nog!