Dames 1: De Piramide

Na de gewonnen bekerwedstrijd (3-0!) tegen Voorwaarts op 24 oktober en een vrije zaterdag, mochten we vandaag afreizen naar Barneveld om tegen SSS te spelen. Met een compleet team en ouders die voor ons reden konden we in colonne die kant op.

In een snikhete hal klonk om 16.00 uur (of iets later) het startsignaal. In het veld stonden Dennise, Evelien, Leone, Joanne, Sophie, Anne en Mariëlle. De eerste set begon gelijk op en begonnen al gauw met een voorsprong van 2 punten. Boven de 10 breidden we de voorsprong al snel uit, van 10-13 naar 11-17 en vanaf 13-19 kwam Sophie aan service en serveerde de set uit tot 13-25. Lekker Sophie! Zelfs 2 time-outs haalden niks uit!

In de 2e set ging het ook weer gelijk op aan het begin. 2-2, 5-5… en toen pakte SSS de voorsprong. Ze gingen beter blokkeren en wij wat minder verdedigen. 15-9 stonden we achter. Time-outje, verdediging beter neerzetten en hoppa het is alweer 19-19. Laura in ’t veld voor Leone en de reeks voortgezet; 19-25. Woop Woop 2e set in the pocket.

Het verdere verloop

De derde set dus voor de deur. Basisopstelling er weer in. Alles of niets serveren van SSS leverde ze een voorsprong van 4-8 op. Eventjes weer gelijk op, tot 15-15. We pakten een voorsprong van 3 punten en toen werden we afgefloten voor het vormen van een piramide aan het net. Bijzonder, zo stonden we al een tijdje (ofwel de hele wedstrijd). Gesprekje met de scheids en een opmerking van onze coach; het leverde hem een gele kaart op. Gek genoeg bleven wij lekker ons spelletje spelen, maar leek de tegenstander een beetje van slag. 18-25 en de winst is binnen!

Om het kwartet compleet te maken wilden we ook de 4e set binnenhalen. Laura, die er eind 3e in kwam voor Leone, bleef staan en Shelly kwam als frisse wind op de plek van Sophie. We kwamen al gauw op een 1-4 voorsprong, maar konden die helaas niet volhouden. Een andere midden bij SSS was even wennen voor ons, maar vanaf 14-14  waren we wel gewend en 15-25 was onze eindscore. Credits voor Joanne, die aan het eind van de set 7x serveerde en daarvan kwam slechts 1 bal terug over het net.

Hop hop! Na 4 wedstrijden, 3x 4-0 voelt best lekker. Deze vibe gaan we meenemen naar aanstaande zaterdag 11 november, als we om 16.30 uur Spiker op bezoek krijgen. We zien jullie graag dan op de tribune!