D1 : winst in 2 thuiswedstrijden

Thuiswedstrijd 11 november

“11 november is de dag,
Dat wij mogen spelen, dat wij mogen spelen.

11 november is de dag,
Dat dames 1 weer een thuiswedstrijd spelen mag.”

 

En daar gingen we weer. Dit jaar geen Sint Maarten lopen maar een lekker potje volleyballen. Om half 5 stonden we klaar samen met onze pupillen Mila en Lieke om een potje te spelen tegen Spiker. We hadden al eerder tegenover de dames van Spiker gestaan in een oefenpotje dus we waren al een beetje bekend met hun spelletje. We gingen netjes van start met keurige passjes, mooie setjes voor de aanvallers waardoor ze er lekker in geknald konden worden. We hadden de controle, wisten veel te verdedigen en de eerste set sleepten we binnen met 25-14. Op naar de volgende set!

De tweede set leek een beetje een kopie te worden van de eerste set. De pass was onder controle waardoor de aanvallers fijn bediend konden worden en er lekker gescoord kon worden. Was het geen aanval dan was het wel een tactisch balletje. We gingen lekker en met 25-13 wisten we ook de 2e set te pakken.

Waar we normaal gesproken vrij enthousiast de wedstrijd starten, merkten we achteraf dat het vandaag wat moeizamer ging. Het was wat stilletjes aan onze kant en dat zag je helaas terug in de derde set. Bewust of onbewust lieten we het op zijn beloop en kwamen we al vrij snel op achterstand. Door een goede service van de overkant, raakten we de controle over de pass wat kwijt, gingen we meer service fouten maken en konden we het niet meer afmaken. Deze set hebben we helaas weggegeven met 25-16.

Met 4 wedstrijden en 16 punten staan wij op de derde plaats. Onze concurrent Trivos staat met 6 wedstrijden en 26 punten op de tweede plaats. Zij speelden al eerder op de dag en hebben maar 1 puntje weten te halen vandaag. Dus voor ons zaak om die 4e set binnen te halen. En dat hebben we gedaan. Gaan met die banaan en vol gas nog 1 setje ervoor vechten. En dat is ons gelukt! Met 25-13 wisten wij de set af te sluiten en hebben wij deze dag afgesloten met 4 punten!

Maar de dag was nog niet afgelopen, want aansluitend gingen we met een deel van het team naar ‘t Tonnetje om daar nog even verder te gaan met een vorm van competitie. Dit keer kwam er geen bal aan te pas, maar gingen we ‘pieltie’ gooien. Koppels werden gemaakt, een drankje en lekkere verzorgde hapjes erbij en een hoop gezelligheid zorgden voor een geslaagde avond!

 

Bekerwedstrijd tegen Voorwaarts

 

Donderdagavond 16 november mochten wij weer aantreden voor een potje tegen Voorwaarts uit Twello. We waren bekend met de dames van Voorwaarts, want eerder dit seizoen hebben wij een bekerwedstrijd gespeeld waarbij we wisten te winnen met 3-1. Met enige voorinformatie zijn we de wedstrijd begonnen. Leone was toch wel de pechvogel vandaag. Bij het inspelen kreeg ze een bal in haar gezicht waardoor ze niet kon spelen en alsof dat niet genoeg was, kreeg uitgerekend zij nog een bal in haar gezicht aan de kant. Wat een pech!

We begonnen de 1e set niet helemaal lekker. Er stond al vrij snel een 4-0 achterstand op de teller, maar gelukkig wisten we dit snel om te buigen en hebben we eigenlijk een goede en mooie 1e set gespeeld. We hebben hem binnen weten te halen met 25-15.

Op naar de tweede set. De start was beter, de service constant, maar tegen het einde van de tweede set merkte je al wel dat we iets aan het verslappen waren. Maar toch wisten we de 2-0 voorsprong te creëren en konden we aan de derde set beginnen.

Ergens in je achterhoofd zit natuurlijk toch nog even de derde set van afgelopen zaterdag en het verloop van de wedstrijd leek bijna een kopie te worden. De service hadden we wel beter onder controle vandaag, maar de vechtlust nam een beetje af en wat zo goed lukte in met name de eerste set, kwam nu niet meer uit de verf. En daar ging net als afgelopen week de 3e set aan onze neus voorbij.

De 4e set wisten we elkaar wel weer te vinden en werd er met name lekker gescoord aan het net, maar ook in de serve. Een belangrijk setje om te pakken, want hiermee zorgen we ervoor dat we dichter bij Trivos komen. We wisten het goed af te sluiten samen en met een hoop geluid en afwisselende liedjes van de kant hebben we gewonnen met 25-19.

Wij staan op de derde plaats met 6 wedstrijden en 24 punten. Trivos staat met 7 wedstrijden en 27 punten op de tweede plaats. Een druk wedstrijdschema aankomende week met a.s. vrijdag om 21.30 uur een potje in Wageningen, a.s. maandag mogen we afreizen naar Scherpenzeel voor de beker en a.s. dinsdagavond spelen wij een inhaalwedstrijd in PWA hal om 20.00 uur tegen VVH. Wij gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk punten mee te nemen naar Epe, zodat we misschien we de tweede plaats kunnen veroveren. Wij hopen u a.s. dinsdag in de PWA hal te zien, wij hebben er zin in!