Het mandje is (bijna) vol!

Soms heb je van die dagen, dan worden er bijzondere dingen gedaan. Aangezien Monique een weekendje weg is (proost he!) en Natasja geblesseerd is, komen we een midden tekort. Daarom hebben wij vandaag onze (linkshandige) joker ingezet: Lotte. Dat ging zeker niet onverdienstelijk!

Fluitsignaal klinkt iets later dan gepland. We moeten voorafgaand nog op de foto, wat altijd een beetje tot chaos leidt. (Jeroen, waar blijf je nou?)

De wedstrijd kan beginnen

Dione, Ylona, Marleen, Christa, Lotte, Jessica en Marieke mogen aftrappen. Eerste service van Pauwervoll is gelijk een mooie pass van Dione, kat in t bakkie. Ylona komt aan service en zorgt geluk voor 2 ketsers en een ace, 4-1. Vervolgens scoort Marleen een balletje in de rechtdoor, 6-3. Dan serveert Pauwervoll best goed, 8-8. Uiteindelijk vinden Bully en Jeroen het tijd voor een time-out op 11-10. Het zet niet gelijk zoden aan de dijk, maar het begin is wel gemaakt. Marieke slaat een mooi puntje binnen, wat ons weer naast Pauwervoll brengt: 12-12.

Wisten jullie trouwens dat onze spelverdeler Christa ook goed kan verdedigen? Een prikbal van Marleen na een pass van Christa leidt tot 14-12. Paar puntjes later verdedigt Christa hem weer, 16-15. Overweeg je al een carrièreswitch, Chris? Jessica komt aan serve: een mooie strakke serve en een ace brengt ons naar 19-17. Vervolgens slaat Lotte, ik herhaal op midden, een mooi puntje binnen: 20-18. Nu begint het echte werk.

Bij 21-18 neemt Pauwervoll een time-out. Wat er dan gebeurt, heb ik niet opgeschreven. Alleen dat Marleen lekker aan het serveren is en de eindstand 25-19 is. Bam, eerste set, en dus het eerste punt van het seizoen, in ons mandje!

Dezelfde opstelling, ook hetzelfde resultaat?

Aangezien dat puntje binnen is, worden dezelfde dames het veld ingestuurd. Een mooie bal vanaf positie 2 aan eigen kant naar positie 2 aan de ander kant brengt ons op 2-2. Het spel gaat door. Het wordt hier en daar wat slordig. Er worden wat onnodige fouten gemaakt. Tijd voor een onderbreking bij 7-12. Dit werkt, want Pauwervoll neemt een time-out bij 10-13. Christa komt of was al, pin me hier maar niet op vast, aan service en scoort wat punten door wat ketsers van de andere kant, 11-14. Een foute service en een ketser op de service van Ylona brengt ons op 13-14.

Op 15 gelijk vindt Pauwervoll het weer tijd voor een pauze. We beginnen daarna langzaam maar zeker uit te lopen, maar niet te vroeg juichen, 20-17! Ylona slaat een mooie bal op 22-20. Uiteindelijk scoort de spelverdeler van Pauwervoll via een goedgeplaatste bal, 22-22. Hierop nemen wij de time-out. Het wordt nog spannend, maar we trekken aan het kortste eind. De set gaat met 23-25 naar Pauwervoll.

Door de zure appel heen bijten

Even zuur kijken en weer door. Femke komt erin. Pauwervoll slaat een balletje tegen onze blokkering, 1-2. Antwoord van Marieke? Prikbal, bam. 2-2. Wisten jullie dat Annemiek tegenwoordig ook in te huren is als poetsvrouw? Doe je goed, Piek! Er wordt hard gewerkt en dat leidt naar een time-out van Pauwervoll bij een stand van 8-3. Het werkt echter niet in hun voordeel. Jessica maakt een ace, 9-3. Lotte, nog steeds op midden, pakt ook weer een puntje mee en het staat dan 11-4! Lena is aan de beurt met serveren en doet dat op zijn zachtst gezegd aardig. Het staat na haar beurt, 15-5. Pauwervoll neemt nog maar eens een onderbreking bij 18-5. Ylona leidt ons deze set de big points in: 20-6. Een mooie setup van Femke wordt afgerond door Marieke: 21-7. Het motortje begint ietwat te sputteren. Toe aan een pauze op 22-12. Door service van Jessica komen we op 24. Die laatste weet ik niet meer, maar we winnen de set met 25-14!

Hard werken wordt beloond

Vierde set blijven we zo staan. Blokkering van Marieke leidt ons naar 2-1. Ik kan je vertellen dat dat echt goed is, want er zijn er daar een paar meiden van 2.07 m. Één van deze lange dames weet ook een bal te scoren, maar Lotte zat er echt bijna in de buurt, 4-4.

Een lange rally wordt door ons gewonnen. Toch altijd fijn, 5-5. Het is dan namelijk niet je eigen ego dat lichtelijk begint te kraken. Time-out voor Pauwervoll welke in hun voordeel werkt: 5-7. Net als je denkt, het zal toch niet… Nee hoor, gebeurde ook niet. We maken gelijk weer een puntje, 6-7. Even later wordt het toch weer lastig. Pauze op 11-15. Serie van Jessica aan service en hard werken trekt het weer gelijk, 16-16. Er wordt hard gewerkt door iedereen en de dames aan de kant blijven aanmoedigen. Het werkt wel, 21-19.

Mooie setup van Femke op achterover leidt ons naar 22-19. Pauwervoll probeert het nog met een wissel op 23-20, maar dit heeft niet het beoogde effect, 24-20. Het nodige ren- en vliegwerk bezorgt ons het laatste puntje, 25-20!

Het mandje en onze buiken vullen

Bam! 4 punten in ons mandje. Hatsee! Dit betekent ook dat wij van die ellendige 0 af zijn. Dat is altijd fijn. De overwinning smaakte extra zoet, want Marieke trakteerde op tompoucen. Niet om de winst hoor, maar ze is jarig geweest. Nog gefeliciteerd, Marieke!

Volgende week zaterdag mogen wij weer thuis spelen. Deze keer tegen OMS Dames 1.

Ps1. Mocht je je afvragen of Jeroen nog op tijd was voor de teamfoto? Niet helemaal, dus speciaal voor hem hebben we er na de wedstrijd nog maar een gemaakt. Zo kunnen we allemaal weer gerust slapen vanavond.

Ps2. Het seizoen is officieel geopend, want we hebben weer een mooi (oktober)fest achter de rug in (R)ons sportcafé. Ronny heeft het stokje overgenomen van Jan en zijn vrouw, mocht u dat ontgaan zijn. Namens Dames 2: Jan, bedankt. Ronny, succes en veel plezier. Laat de rosé ranja maar komen!