In memoriam: Henk Gardenbroek

Op 4 februari is in zijn slaap onze oud-trainer en erelid Henk Gardenbroek overleden; Henk is 79 jaar geworden. Hij is jarenlang trainer geweest bij ORMI en was vaak succesvol met diverse kampioenschappen en promoties. Henk vormde in de trainerswereld altijd een koppel met een andere ORMI-icoon Gait Zoetbrood, die er ook voor zorgde dat Henk bij ORMI als trainer aan de slag ging.

Erelid van ORMI

Henk is op 27-06-2005 benoemd als erelid bij ORMI, kwam na het stoppen als trainer eigenlijk nooit meer in de sporthal. Hij was op zijn manier te druk met de schapen en zijn tuin rondom hun mooie woonboerderij aan de Veluwsedijk. Toch was hij nog zeer betrokken met ORMI wat wel bleek tijdens het 40-jarig jubileum in 2013. Betrokken en zeker geïnteresseerd bleek ook uit het ruim 4 uur durende gesprek dat onze voorzitter persoonlijk met Henk had in 2016 toen hij bij hem op bezoek was na zijn slokdarmoperatie waar hij uiteindelijk goed van genezen was. Ter voorbereiding op die zware operatie ging Henk elke week naar de sportschool, want hij was ervan overtuigd dat wanneer zijn conditie voor de operatie optimaal was, hij de operatie met verve zou overleven.

Dat was ook Henk ten voeten uit, veel zelfdiscipline en blijven doorvechten tot je erbij neer valt. Zo was Henk als trainer ook, hij eiste alles van zijn team, inzet, discipline, werken, rollen en duiken voor alle ballen tot aan de laatste bal toe. In december 2017 hebben de secretaris en voorzitter ook nog een spontaan bezoekje aan Henk gebracht en dat ging ook gepaard met een leuk gesprek over ORMI.

“Hij leek zo onverwoestbaar” zei één van onze leden.

Een paar dagen voor zijn overlijden heeft Henk nog een aantal ORMI-leden gesproken en was voornemens om op de slotdag (13 april a.s.) weer een bezoekje te brengen aan de PWA-sporthal om nog even naar “zijn” meiden te kijken. Helaas wordt deze wens niet meer vervuld, maar we zullen aan Henk & Fenny denken op 13 april.
Wij gaan Henk missen, ruwe bolster blanke pit, een markante man met een gouden hart en karakter en wij wensen zijn lieve vrouw Fenny en verdere familie veel sterkte toe!

 


1 minuut stilte

N.B. Dinsdag 12 februari speelt ons Dames 1 team een inhaalwedstrijd tegen Pegasus uit Nijmegen. De wedstrijd begint om 20.15 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd (20.14 uur) wordt er 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Henk Gardenbroek. Alle mensen die Henk een warm hart toedragen zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn. Tribune zaaldeel 1.


 

Bestuur Volleybalvereniging Jumbo Van Andel-ORMI –Epe
Gerrit Berkhoff -voorzitter