D1, ontgroening in de 2e divisie

In mijn laatste verslag van onze P/D wedstrijden eindigde ik met de legendarische woorden:

WIJ GAAN EUROPA IN!!!!!

Goed, Europa is het misschien niet geworden, maar Eibergen is praktisch Duitsland. En misschien spelen we dan wel geen Champions League, Tweede Divisie is ook heel leuk.

De 2e divisie in Eibergen

Afgelopen zaterdag mochten wij dan eindelijk onze eerste competitiewedstrijd spelen in de tweede divisie na die daverende ontknoping afgelopen april in Aalten.  Voor meer dan de helft van ons team een divisie waar nog niet eerder in gespeeld is. Nieuwsgierig waren wij dan ook hoe het spelletje zou gaan.

Iets scherper…waarschijnlijk wel, iets sneller…..waarschijnlijk ook en ook iets professioneler hebben we gemerkt: het veld stond al netjes een uur leeg, dus we konden direct beginnen, de tegenstander had de kar met ballen al voor ons klaargelegd en onze trainer kon door scherpe video-analyses al precies vertellen hoe onze tegenstander zou gaan spelen.

Maar goed, uiteindelijk moeten we gewoon zelf lekker gaan ballen.

De eerste wedstrijd tegen Boemerang

De eerste drie sets begonnen we niet helemaal scherp. Boemerang (onze tegenstander by the way) wist steeds te beginnen met een voorsprong van een aantal punten, waardoor wij gedurende de sets tegen een achterstand aan bleven kijken.

Liep het dan zo slecht bij ons? Zeker niet, maar we kwamen niet helemaal lekker in de flow. Werden er 2 perfecte pasjes gebracht, scoorden de aanvallers niet. Maakte de aanvaller een prachtig punt, serveerden we de volgende bal in het net. Prachtige ballen werden afgewisseld met domme schoonheidsfoutjes.

En misschien is dat ook wel wat de tweede divisie net wat anders dan de derde divisie maakt. De tegenstander dwingt je om geweldig te spelen en tegelijkertijd worden kleine foutjes direct afgestraft. Halverwege de derde set raakte onze Messi ook nog eens aan haar knie geblesseerd, gelukkig kon ze de wedstrijd nog wel uitspelen.

Met 1 punt naar huis

De eerste 3 sets gingen helaas naar Boemerang. Maar omdat we zeker niet zonder slag en stoot weer naar Epe wilden gaan en Messi niet voor niks was doorgegaan, werd er voor het laatste punt nog hard geknokt. Een aantal wissels vielen goed in en wisten het de verdedigers van Boemerang erg moeilijk te maken. Met meer enthousiasme in het veld en geluid vanuit de kant werd onze eerste punt in de tweede divisie dan toch een feit!

Met een 3-1 verlies naar huis is nooit leuk, maar we hebben met vlagen mooie ballen laten zien en weten nu ook wat ons te wachten staat… Aanstaande zaterdag 29 september laten we dit graag aan ons eigen publiek zien om 16:30 uur tegen Halley!