H1 wint van jeugdig Dynamo

Zo, dat is weer een tijdje geleden sinds het vorige wedstrijdverslag. Is daar een specifieke reden voor?! JAZEKER! Wedstrijdverslagen van verliespartijen zijn natuurlijk niks aan. Dan moet je de hele nederlaag opnieuw beleven. Een beetje alsof je een valpartij op de piste is geur en kleur herbeleefd. Dat wil je niet.

Dus….. tijd voor een update. Het is spannend in de promotieklasse. Er wordt door 4 teams gestreden om het kampioenschap. Zowel SDS als Ormi als Avior hebben in de afgelopen weken behoorlijk wat punten laten liggen. Dat heeft de kans gegeven aan Blauw Wit om zich te melden aan de kop van de ranglijst, een kans die de bonkige mannen uit Oldebroek met beide handen hebben aangegrepen.

Dus…. Het gaat er weer om. Afgelopen zaterdag mocht Ormi aantreden tegen Dynamo uit Apeldoorn. Dynamo heeft 2 teams in de promotieklasse, oude mannen en jonge gasten. We mochten aantreden tegen de jonge gasten. De mannen uit Apeldoorn zijn dusdanig jon, dat er nog vaders meegaan om de mannen te rijden. Bij Ormi zijn er een paar mannen die ook gebracht worden, alleen dan door hun kinderen. “Pap, ik rij wel, dat is beter”.

De wedstrijd

In de uitwedstrijd was het thema Jonge Onbezonnenheid. De mannen uit Apeldoorn maakten dusdanig veel fouten dat je eigenlijk alleen de bal naar de overkant hoefde te spelen, dan ging het snel genoeg mis. Zo niet afgelopen zaterdag. De mannen uit Apeldoorn waren scherp en hadden een redelijke kwaliteitsimpuls gekregen. In de promotieklasse kan 1 aanvaller in combinatie met een redelijk spelverdeler het verschil maken. De aanvaller uit Apeldoorn stond OVER het blok van Rene en Sander heen te slaan. Dat is een blok van 4 meter 12 hoog en 2 meter 56 breed met samen 112 jaar ervaring. Daar sloeg hij OVERHEEN. Behalve naar de fysio kunnen beide mannen nu ook naar de zieleknijper. Gedesillusioneerde, geknakte vogeltjes zijn het, hopen dat ze voor de volgende wedstrijd weer opgeknapt zijn.

MAAR…. Het mocht voor de mannen uit Apeldoorn niet baten. Dynamo won de eerste set, daarna was het de beurt aan Ormi. Met goede serviceseries en sterke buitenaanvallen wist Ormi zich terug te knokken in de wedstrijd en de wedstrijd te kantelen. Resultaat, een 3-1 overwinning (22-25, 27-25, 26-24, 25-21). De setstanden laten al zien dat het spreekwoordelijke kwartje maar zo de andere kant op had kunnen vallen. Dit zeggende, waarschijnlijk weten de mannen uit Apeldoorn niet eens wat een kwartje is, zo ook niet dat de eerste klap een daalder waard is, uberhaupt niet dat er ooit een gulden heeft bestaat.

Met die wetenschap gaan we naar de volgende wedstrijd, aanstaande vrijdag tegen Alterno. Gelukkig mogen we dan weer tegen oude mannen, lekker vertrouwd.