H1 wint doordeweekse wedstrijd

Maandagavond 4 december om 20:30 uur, een mooie tijd om een wedstrijd te spelen. De mannen van Ormi waanden zich even Messi of Zlatan, die regelmatig doordeweekse wedstrijden hebben. Daar houdt dan ook meteen de vergelijking op, want okselfris was zeker niet iedereen na de winstpartij van de zaterdag daarvoor. 1-tje was wel okselfris en dat was Jelle Ypma. Jelle zat voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie. Leuk om vanuit de jeugd aanvulling te hebben bij het ervaren team.

Start van de wedstrijd

De mannen uit Epe schoten goed uit de startblokken. De gasten uit Lelystad hadden duidelijk nog last van de rit naar Epe. Aan hun uitstraling te zien hadden ze geen SlamFM aanstaan in de auto. Eerder radio 4 of Radio 10 gold. Deste lastiger om je concentratie vast te houden. Dit lukte goed en de winst in de eerste set was een feit: 25-19. De 2e set was van hetzelfde laken een pak. De mannen uit Lelystad hadden een redelijk goede servicedruk, het scorerend vermogen bleef daarbij achter. Aan Eper kant was dit beter voor elkaar. Resultaat: wederom 25-19.

De lastige derde set

Dan de lastige 3e set. Je staat 2-0 voor, weinig tegenstand. Hou je kop er dan maar bij. Koppel daar een tegenstander aan die alles of niks gaat spelen en je hebt een aantal ingrediƫnten te pakken voor een lastige set. En dat werd het! Op een gegeven moment stonden de mannen uit Lelystad op een 20-16 voorsprong. Hetzelfde was Ormi zaterdag overkomen, toen stond de tegenstander met 20-14 voor. Dan kan je 2 dingen doen: je gewillig naar de slachtbank laten leiden of nog even de schouders eronder en het als een uitdaging te zien. Dat laatste lukte en de set werd binnengeharkt met een overtuigende 25-21, zeker gezien de achterstand. Toen hoorde we een harde KNAK! Dat bleek achteraf het moraal van Volta te zijn. De mannen waren geknakt, gebroken en rijp voor het stoffer en blik.

Bonuspunt

Dan de laatste set, een kans om het bonuspunt binnen te slepen. En een kans om Jelle te laten debuteren in heren 1! Dit ging goed en ook de laatste set werd gewonnen met 25-13. Bij tijd en wijle promoveerden de mannen uit Lelystad het volleybalveld tot een speeltuin, waar de mannen uit Epe wat dankbaar gebruik van maakte. Een dik verdiende 4-0 overwinning met een debuterende Jelle. Hij kan zeggen dat hij nog nooit een wedstrijd heeft verloren met heren 1. Sterker nog, nog nooit een set verloren.

Door deze overwinning is de 3e plek verstevigd en het gat met de nummers 1 en 2 verkleind. Volgende week maandag 11 december staat er wederom een maandagavond wedstrijd op het programma. Dan spelen we tegen SDS, gezien de ranglijst een interessante pot! Graag tot dan in de PWA-hal, de wedstrijd start 20:30 uur.