H1 speelt laatste thuiswedstrijd van 2015

Afgelopen donderdag was het zover, de wedstrijd tegen OMS uit Putten stond op het programma. Na de uitschakeling in de beker en de verliespartij tegen Zeewolde was het tijd om weer eens een potje te winnen. OMS is een onbekend team voor Ormi, we wisten er dus weinig van. Het mooie aan volleybal is dat dat niet veel uit hoeft te maken. Als je zelf goed speelt is de kans op winst groter dan wanneer je niet goed speelt. Logisch toch?

Seqouia Johan

Ormi heren 1 is een team dat veel middenmannen nodig heeft in een seizoen. De een na de ander valt om. De eerste oplossing, Mark de Graaf, heeft al een aantal potjes met ons meegedaan. Je raadt het al: ook geblesseerd. Dan moet je terug vallen op het sterkste soort. Het type speler dat solide is en niet snel omwaait. Het type Seqouia boom die honderden jaren blijft staan en niet kapot te krijgen is. En ja, dan kom je bij Johan. Speciaal voor deze wedstrijd ingevlogen en ontdaan van zijn enkelband en muilkorf. Johan, bedankt!

De eerste set verliep niet soepel. We kwamen niet in ons eigen spel en OMS gooide er veel energie, plezier en strijdlust in. En daarmee kan je een eind komen. Helaas, eerste set verloren. Geen man overboord. Vanaf de 2e set kregen we het spel meer op orde. De pass kwam beter in de buurt van spelverdeler Jacco die dus meer opties had om uit te kiezen. Resultaat: de 2e en 3e set werden gewonnen, achterstand omgedraaid en klaar om door te stomen als een stoomlocomotief door besneeuwde Russische landschappen.

De 4e set

Helaas. Dat lukte dus niet. Het spel zakte weg waardoor OMS meer in hun spel kon komen. De mannen uit Putten maakte dankbaar gebruik van de blokkering en wisten zo de nodige punten binnen te harken. 4e set voor OMS, de 5e set moest uitkomst gaan brengen. En dat werd een leuk setje. Een set duurt normaal gesproken tot de 15. Niet in deze wedstrijd. Pas bij 21-19 was de set beslist. Mooie punten, lelijke punten, fouten en een fantastische verdedigingsactie van ‘ Seqouia Johan’ maakten het het aanzien meer dan waard. Uiteindelijk wisten de mannen uit Epe net aan het langste eind te trekken en daarmee een 3-2 winst binnen te slepen. Gevoelsmatig een verdiende zege, hoewel deze interpretatie geenszins objectief te noemen is. Als je wint is het altijd terecht, als je verliest is het vaak onverdiend. Dat zijn de wetmatigheden van het leven die het zo lekker overzichtelijk maken.

Kortom

Al met al geen bijzonder goede wedstrijd voor Ormi, daardoor wel een gelijkopgaande strijd met de mannen uit Putten. Lekker om de 1e helft van het seizoen winnend af te sluiten en met een mooi puntenaantal richting de kalkoen, gourmet en oliebollen gaan.