De beachcommissie is er klaar voor

Zaterdag 15 juni is het zover, het De Wilde Heerderstrand beachvolleybaltoernooi. Zoals elk jaar ligt de organisatie in handen van Volleybalvereniging Ormi uit Epe.

Vanuit de vereniging zijn Sander de Graaf en Pim Buiting als beachcommissie verantwoordelijk voor de organisatie.

 

Duidelijke rolverdeling

“Gelukkig doen we het niet voor het eerst”, aldus Sander. Hijzelf is al 20 jaar betrokken bij de organisatie, voor Pim is dit zijn 12e toernooi. En die samenwerking bevalt Pim uitstekend. “Je kan wel stellen dat we ervaring hebben met samenwerken. We hebben een duidelijke rolverdeling in de commissie. Sander doet het technische gedeelte van inschrijving op de website tot het indelen van de poules. Ikzelf doe meer de communicatie naar buiten en het regelen van verschillende materialen. En beide hebben we in de jaren werkzaamheden die we uitvoeren waarvan we weten dat de ander het doet. Dat is het voordeel van jaren samenwerken, dat weet je van elkaar, daar hoef je geen vergadering voor te beleggen.

Gelukkig hebben we in de aanloop naar het toernooi veel hulp vanuit de vereniging, vele handen maken licht werk. De ambitie is om er naast een mooie dag voor alle deelnemers ook een feest voor de vereniging van te maken, dat streven we na.”

 

Editie 2019

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer ongeveer 150 teams op het Heerderstrand. “Deelnemers kunnen zich tot de woensdag 12 juni inschrijven voor de toernooidag op zaterdag de 15e. Zo bieden we dus ook de kans aan late beslissers om mee te doen. Dan maken we op donderdag de indeling, bouwen we op vrijdag de velden op en de zondag na het toernooi ligt het strand erbij alsof er niks gebeurd is. Dat is gewoon gaaf, om dat met elkaar voor elkaar te krijgen”, aldus een trotse Sander.

Ook dit jaar wordt de organisatie weer ondersteund door een aantal trouwe sponsoren. Blij zijn zij dan ook met hoofdsponsor Autoschadebedrijf de Wilde. “Naast de hoofdsponsor hebben we een aantal subsponsoren die meehelpen om van het toernooi een succes te maken.

 

Horecaplein

Sander en Pim zijn zelf ervaren volleyballers, zo benaderen zij het toernooi ook. “We proberen constant het belang van de deelnemers in het oog te houden. We kiezen ervoor om plezier en prestatie hand in hand te laten gaan. Er zijn diverse klassen, van hoog tot laag. We spelen op een van de mooiste locaties van Nederland, midden in de natuur. Dit kleden we aan met vlaggen en een horecaplein. Een toernooi spelen is leuk, een welverdiend biertje aan het einde van de dag is minstens zo belangrijk. Daarnaast kunnen mensen zich ook opgeven voor een afsluitende barbecue, zodat je aan het einde van de dag zeker niks te kort hoeft te komen en tevreden naar huis gaat. Hier willen wij met alle liefde in voorzien.”.

Sporters en belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het toernooi. “Wij kijken ernaar uit”, aldus de enthousiaste organisatoren.