H1 strijdt om kampioenschap

Jaja, je leest het goed. Ormi heren 1 strijdt mee om het kampioenschap. Met nog 3 wedstrijden te gaan een mooie conclusie en een uitdaging. Want ja, het ligt erg dicht bij elkaar.

Afgelopen zaterdag mochten de (over het algemeen) lange mannen uit Epe aantreden tegen VZK uit Wezep. Een lastige horde naar het hoogste schavot, dat was vooraf al wel zeker. Een gedreven team dat heeft laten zien van iedereen te kunnen winnen, maar zeker ook van iedereen te kunnen verliezen.

En VZK bleek een hele taaie tegenstander. Lastige serviceseries, goede buitenaanvallen, en redelijk wat ballen van de grond halen. Ormi beleefde een lastige middag. Sterker nog, er werd geregeld tegen een achterstand aan gekeken en halverwege de wedstrijd stond er zelfs een achterstand van 2-1 in sets op het bord (25-20, 24-26 en 26-28). Zoals de setstanden al laten zien, close in the end. En meestal weet Ormi hem dan wel op het laatst binnen te slepen, nu echter niet. Net te veel fouten aan eigen kant.

In de achtervolging dus. Michiel kwam met de legendarische woorden: we moeten vechten als leeuwen! En we hebben er zeker voor gestreden. Leeuwen gaat wat ver, puberende welpjes waren het zeker. Resultaat, een 3-2 overwinning en nog volop kansen voor het kampioenschap!

 

Aanstaande zaterdag

Meest voorname concurrent is Avior uit Schalkhaar. Of kwamen die jongen nou uit Deventer?! Whatever, Avior dus. Die lieten een puntje liggen bij Alterno, wat maakt dat we precies gelijk staan. En dat met nog 3 wedstrijden te gaan. En wie is zaterdag de tegenstander: JUIST. Avior komt om 14:00 uur op bezoek in het pittoreske Epe. Degene die deze wedstrijd wint maakt de meeste kans op het kampioenschap. Echter, ook BlauwWit en SDS zitten nog als een stel aasgieren te wachten op een misstap, zodat zij op sluwe wijze kunnen toeslaan.

Bij deze nodigen we iedereen dus ook van harte uit om zaterdag ons aan te komen moedigen in ons thuishonk. Wees op tijd, want traditioneel is het bij de wedstrijden van Heren 1 dringen op de tribune J. Wij gaan ervoor!