Ormi DS1 – Apollo 8 DS2

Daar is ie dan, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar gespeeld op zaterdag. Apollo 8 DS2 stond op het programma, de nummer 1 in onze poule. Iedereen kwam vol goede moed naar de PWA hal in Epe. Na de gebruikelijke bijeenkomst in het hokje en het warm lopen in de zaal, kon de wedstrijd beginnen. Dit keer was de bank ook goed bezet door een geblesseerde Dennise en Ruth en twee mini’s van de week.

 

De eerste set begonnen we helaas matig. Aanvallend waren we makkelijk te lezen voor de sterke ploeg Apollo 8 DS2. Aan de buitenkant stonden ze al te wachten met hun armen twee meter over het net heen. Passend waren we nog een beetje zoekende. Shelly kwam er voor de service pass in en Mariëlle voor het verdedigende werk. De eerste set verloren we helaas met 16-25.

 

In de tweede set startte we met meer service druk, wat ons door de set heen aardig wat punten heeft opgeleverd. In deze set lieten we goed spel zien. Passend en verdedigend waren de speelsters erg alert en gefocust, voor iedere bal werd er gevochten en niks viel zomaar op de grond. Onze midspeelsters Evelien en Leone werden ook aangespeeld, waardoor de dames de blokkering van Apollo uit elkaar trokken. Hierdoor werden er meer scoringskansen gecreëerd en gelukkig ook benut. We liepen tot 9-9 gelijk op, daarna had Apollo de overhand in de set. We sloten de set af met 19-25.

Halverwege de wedstrijd

De derde set waren we passend en verdedigend weer sterk. Ook in deze set liepen we weer gelijk op en hadden we zelfs een behoorlijke voorsprong uitgebouwd. Jammer genoeg konden we de voorsprong niet vasthouden. Net als in de tweede set zaten we er blokkerend redelijk goed bij. Maar helaas mocht het ook deze set niet baten en verloren we met 19-25.

 

Na het gebruikelijke drink-moment sprak Pascal ons allen toe en stuurde ons uiteindelijk met opdrachten en vol goede moed het veld weer in. Het was mooi om te zien dat er ook in deze set geknokt werd en dat geen enkel punt zomaar weggeven werd. Deze set sloten we af met 20-25.

Helaas hebben we met 0-4 verloren, maar wel van een hele sterke ploeg.

Graag zien we jullie bij onze uitwedstrijd in WEERSELO waar we tegen Wevo 70 DS1 mogen strijden, de nummer 2 in onze poule.

Tot dan!