D4: topper tegen Klarenbeek

Nadat Vincent onze vorige wedstrijd in goede banen had geleid, waarvoor nog hartelijk dank, was het deze week de beurt aan Rik. Aan hem de moeilijke taak om de wedstrijd tegen Klarenbeek, de nummer twee uit de competitie, te begeleiden.

Om 16.30 vertrokken we met zijn allen vanuit Epe richting Klarenbeek. Eenmaal gearriveerd dronken we in de kantine nog een drankje en hoorde ondertussen de mooie verhalen over het tripje van Marlies naar Valencia aan. Vervolgens was het tijd om de kleedkamers op te zoeken.

Eenmaal in de zaal aangekomen zagen we al een leeg veld met daarnaast nog een wedstrijd die wat uit liep. We starten onze warming-up op het lege veld. Dit bleek niet geheel de bedoeling. Na wat onenigheid besloten we om op het inmiddels lege veld ernaast onze warming-up te hervatten.

Met een kleine vertraging konden we om 18.15 uur beginnen aan de wedstrijd.

Set 1

Aangezien het de wedstrijd tegen de nummer twee was stond er toch wel wat spanning op deze wedstrijd. Na een goede start en een kleine voorsprong te hebben opgebouwd was de ergste spanning inmiddels afgezwakt. Al snel bleek dat we het Klarenbeek toch best lastig zouden kunnen maken. Na veel lange rally’s, een goede werklust en veel strijd moesten we  toch onze meerdere erkennen in Klarenbeek. Deze set werd helaas verloren met 25-22.

Set 2

Na een toch goede eerste set gingen we vol vertrouwen van start met set twee. Het begin van deze set was vergelijkbaar met de eerste set, we bouwden opnieuw een kleine voorsprong op. De gehele set door werd er aan onze kant over het algemeen goed en lastig geserveerd. Naar mate de set vorderde werd ons wel duidelijk waarom onze tegenstander op dit moment tweede staat in de competitie. Op het einde van de set was Klarenbeek net iets zorgvuldiger dan wij. Helaas werd ook deze set verloren (25-18)

Set 3

Deze set starten we met een wissel en konden we vol goede moed starten aan set drie. Wat er precies tussen set twee en drie is gebeurt weet ik niet maar we waren niet geheel bij de les aan het begin van de set. De servicedruk aan de overkant van het net nam behoorlijk toe en we wisten ons hier geen raad mee. Voor het eerst keken we bij het begin van een nieuwe set tegen een achterstand aan, dit was dan ook een reden voor Rik om een time-out aan te vragen en even de koppen bij elkaar te steken. Helaas nam de servicedruk aan de overkant niet af en moesten we wel heel letterlijk rennen, vliegen en uiteraard ook duiken om er nog iets van te maken deze set. U kunt wel raden dat onze spelverdeelster Jose hard moest rennen en de nodige trucks uit de kast moest halen om de ballen op te kunnen zetten (25-15)

Set 4

Set vier werd er weer gewisseld om nog eenmaal onze laatste krachten in te zetten om deze set winnend af te kunnen sluiten. Net als in set een was er erg veel werklust en strijd om te gaan voor alle ballen. Na een 10-4 achterstand, een goede service serie en een aantal mooie kill-blocks werd de stand al snel weer gelijk getrokken. Dit gaf ons het vertrouwen om er misschien toch nog een puntje uit te slepen. Het werd Klarenbeek toch nog te heet onder de voeten en was er een time-out nodig om onze serie te doorbreken. Aangezien deze wedstrijd toch veel energie had gekost werden we op het einde van de set helaas toch wat slordiger, ondanks dat bleven we wel hard voor elkaar werken maar helaas mocht dit niet baten. Deze set werd met 25-19 verloren.

Ondanks deze nederlaag kunnen we toch trots zijn op het vertoonde spel en met name het hard voor elkaar willen werken. Deze motivatie nemen we dan ook zeker mee na onze volgende wedstrijd. Bij deze willen wij Rik nogmaals hartelijk danken voor het coachen.

Aanstaande zaterdag 7 april spelen wij om 16.30 uur de thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Avoir dames 9. Wij hopen u allen dan weer te mogen verwelkomen in de PWA-hal.