D1 wint moeizaam van WaHo

Na een paar mindere trainingsweken stond er weer een thuiswedstrijd op het programma, tegen WaHo. De roze brigade uit Wageningen…12 speelsters in roze badjassen gekleed. Omdat het griepvirus ook bij ons team was terecht gekomen en er diverse reisjes waren gepland, was de voorbereiding niet ideaal.

Het leek er even op dat Heren 1 afgeleid werd door de roze brigade, waardoor de wedstrijd van ons later begon.

Van te voren werden we door Pascal gewaarschuwd dat er van overschatting geen sprake mocht zijn, ook al hadden we uit overtuigend met 0-4 gewonnen.

De 1e set

We starten met Joanne, Anne, Marielle, Laura, Shelly en Marissa in de basis. Aan de kant met Evelien, Dennise, Marleen en natuurlijk, ondanks haar blessure, onze trouwe supportster Natasja. Vanaf het begin was het zeer moeizaam en konden we geen afstand nemen. Na een 5-5 stand kwamen we iets beter in de wedstrijd en was het al gauw 20-12 voor ons. Na een iets mindere periode serveerde Evelien vanaf 20-16 met een paar mooie ballen de wedstrijd uit.

2e set

Met dezelfde opstelling begonnen we weer met een zeer slechte start: 0-4. Deze achterstand zijn we niet meer te boven gekomen. Ondanks een wissel van Dennise voor Marissa halverwege de tweede set hielden we een achterstand van 15-18. Helaas ging deze set verloren met 18-25.

3e set

We begonnen de derde set met dezelfde opstelling waarmee we de 2e set waren geëindigd. Ook in deze set gelijk een achterstand van 3-5 maar door vechtlust terug gevochten naar 7-6. Marleen werd ingebracht voor wat meer ervaring in het veld.

Met een goed spelende nummer 8 en 5 van de tegenstander bleef het tot 15-14 gelijk opgaan. Bij deze stand wonnen we een prachtige rally waarbij Dennise een mooie punt scoorde. Dit was doorslaggevend voor de rest van de set, die gewonnen werd met 25-16.

4e set

Eigenlijk een kopie van de eerste drie sets. Weer een slechte start wat goed gemaakt werd door een uitstekend serverende Anne. Deze set probeerden de trainers met veel wissels de set naar zich toe te trekken. Even (en voor het eerst) liet het publiek van zich horen, bij een schitterende voetbalactie van Dennise waar een Messi of Ronaldo nog wat van kan leren, maar helaas…. het leverde geen punt op.

Ook deze set werd bepaald met een schitterend punt van Laura bij de stand van 19-20. Dit leverde uiteindelijk een 25-21 overwinning op en 4 punten erbij.

Eerstvolgende wedstrijd wordt een belangrijke, namelijk uit naar Trivos op 24-03-18.