H1 speelt een kraker

Afgelopen zaterdag speelde heren 1 een kraker tegen SDS uit Voorthuizen. Een aantal weken geleden stonden Hellas en OMS nog fier aan kop, op gepaste afstand gevolgd door Ormi en SDS. Echter, de druk aan de kop is blijkbaar dusdanig groot dat de mannen punten beginnen te morsen. Zo verloor Hellas afgelopen vrijdag en kon OMS maar ternauwernood winnen. Kampioensstress, en we zijn pas halverwege. Dat blijft onze voetbalvrienden uit Rotterdam dit jaar in iedere geval bespaard, maar dat geheel terzijde.

SDS uit is altijd een leuk potje. De mannen uit Voorthuizen kijken ook uit naar de wedstrijd tegen Ormi. Altijd spanning, altijd rivaliteit en Ormi dat meestal wint. Klinkt goed toch?! Aan de mannen uit Epe om ook dit jaar dit resultaat binnen te slepen.

De wedstrijd

De eerste set ging gelijk op. Niet heel spectaculair, wel een wedstrijd met goed niveau. Vooral blokkerend hadden de mannen van SDS het bijzonder goed voor elkaar. Helaas kon Ormi deze blokkering onvoldoende verrassen, wat resulteerde in onvoldoende scorende ballen. In de slotfase sloeg SDS genadeloos toen. Het ene moment stond het 18-18, even met de ogen knipperen en het was 25-18. Foutje, kan gebeuren.

Aangemoedigd door het redelijke spel uit de eerste set begonnen we de 2e set. Eenzelfde scenario, nu waren het echter de mannen uit Epe die in de slotfase aan het kortste eind trokken. De hele trukendoos werd aan de kant van SDS open gehaald om dit te voorkomen. Veters strikken, scheidsrechter bekritiseren, ballen wegrollen. Je kent het wel. Typisch gedrag wat je gaat vertonen als je weet wat eraan zit te komen: verlies J. Een verdiende zege in de 2e set: 21-25 voor Ormi!

De 3e set kwamen de mannen uit Voorthuizen weer beter in hun spel. De nieuwe spelverdeler wist de middenmannen aardig te vinden, die zowel scorend als blokkerend belangrijk waren. We kunnen er een mooi verhaal van proberen te maken, maar niet teveel woorden aan vuil maken: 25-21 verlies.

2-1 achter in sets

Bij aanvang van de 4e set was er een klein onderonsje aan het net. De mannen van Ormi informeerden even of de mannen van SDS nog plannen hadden die avond. Het kon wel eens een 5-setter worden, en je wil natuurlijk niet dat moeders-de-vrouw zich zorgen gaat maken. We kunnen het wel alvast verklappen: het werd een 5 setter: De mannen van SDS gingen steeds minder scoren en Ormi juist steeds meer. Met een welverdiende 22-25 winst voor Epe. Op naar de 5e set.

Het scheelt maar 1 puntje, 3-2 winnen of 3-2 verliezen. Je wil natuurlijk altijd winnen, helemaal als je tegen SDS speelt. Vanaf punt 1 in de 5e set was het duidelijk: Ormi wilde winnen en SDS kon niet meer. Het publiek uit Voorthuizen begon zelfs de mannen uit Epe aan te moedigen. Het was duidelijk, de witte zakdoekjes kwamen tevoorschijn in het zinkende schip. De mannen waren moe, ze straalde niks meer uit en Ormi stiefelde lekker door. Met een overtuigende 15-8 als resultaat. Een mooie overwinning en goede zaken op de ranglijst. Ormi doet nog lekker mee aan de kop en boekte een mooie overwinning tegen een directe concurrent. Dit werd ook gevierd met een lekker biertje en afschuwelijke feestmuziek om de sfeer compleet te maken.

Mooie uitdaging om hier tegen de vrienden van Dynamo een vervolg aan te geven, aanstaande zaterdag in Epe om 14:30 uur. Graag tot dan!