D1 wint in Harderwijk

Afgelopen zaterdag mochten we naar Harderwijk om tegen hekkensluiter VVH de eerste wedstrijd van 2018 te spelen. Nadat ons dames 2 voor ons net niet de overwinning mee kon nemen, mochten we het veld op om in te slaan. Na een korte warming-up mochten we beginnen aan de eerste set.

De eerste set startten we met Laura, Leone, Dennise, Joanne, Sophie, Anne en Mariƫlle. Deze set is samen te vatten als: VVH vierde Oudejaarsavond en ging knallend de wedstrijd in en wij zaten nog relaxt aan ons Kerstdiner met een vuurwerkbril op. De meiden uit Harderwijk gingen volle bak, niks te verliezen. Bij ons was het tam, misschien zelfs een beetje angstig om fouten te maken. Hierdoor lieten we VVH te veel in hun spel komen en misten wij de overtuiging en het enthousiasme waarmee we ons beste spelletje kunnen spelen. Deze set ging dan ook met 25-22 naar de thuisploeg.

In de 2e set kwam dat stukje enthousiasme weer terug. In dezelfde opstelling gingen we deze set van start. Onze service haalde nog niet het niveau van vorig jaar, maar in de aanval hadden we meer lef. Hoewel de scheidsrechter om voor iedereen in de Sypel aanwezig onduidelijke redenen de 2e ballen van onze spelverdeler affloot, wist Dennise toch wat puntjes mee te pakken deze wedstrijd. VVH ging iets meer fouten maken en we pakten de 2e set met 20-25.

Tussenstand 1-1

De derde set was eigenlijk een kopietje van de tweede set. Evelien maakte nog haar rentree na haar blessure en scoorde lekker aan het net. De derde set was 19-25 in ons voordeel.

Een zwak begin in de 4e set maakte dat Shelly erin kwam voor Anne en daarna hebben we eigenlijk niets meer weggegeven. Evelien blokte een paar ballen, Laura liep mooie aanvallen binnen en ook Joanne kon ze mooi binnenslaan; 14-25 en een 1-3 overwinning voor ORMI!

Een eerste wedstrijd na de winterstop blijkt zoals altijd weer lastig te zijn. We zijn blij met de 4 punten en dat we ons goed herpakt hebben. Dat wedstrijdritme gaan we weer oppakken; maandag spelen we een inhaalwedstrijd tegen Heyendaal in Nijmegen, woensdag mogen we voor de beker naar Beltrum en zaterdag spelen we in Twello tegen Voorwaarts weer een reguliere competitiewedstrijd.

Nog de beste wensen voor iedereen en een gezond 2018! Wij zijn weer van start en gaan van 2018 een mooi jaar maken! Tot snel!