Maak de spelregeltoets

Door de nieuwe regelgeving van de NEVOBO moeten we in het kader van de leveringsplicht van scheidsrechters zorgen voor een goede interne opleiding voor scheidsrechters.
De eerste stap is dat we jullie vriendelijk doch dringend verzoeken om de spelregeltoets te maken via www.volleybalmasterz.nl. Waarom? Als je je spelregeltoets haalt, ben je gelijk bevoegd om te fluiten tot en met 3e klasse. Is dit moeilijk? Nee, helemaal niet. Er zijn verschillende categorieën, te denken valt aan service, speelruimte, net- en voetfouten, maar ook fair play. Bij alle categorieën staat uitleg, maar ook een oefentoets.

De spelregeltoets

De toets bestaat uit 5 levels en 1 ‘examen’. De eerste vijf levels bestaan uit 10 vragen en het examen bestaat uit 20 vragen. De eerste vijf levels mag je net zo vaak opnieuw doen tot je hem haalt. Voor jeugdleden is het natuurlijk altijd handig om dit samen met je ouder(s) te maken.
Het ‘examen’ bestaat uit 20 vragen, waarvan je er minimaal 16 goed moet hebben. Vraag na 3 pogingen om hulp bij bijvoorbeeld je trainer. Om deze toets te maken, moet je je wel registreren. Dit staat allemaal aangegeven op de website. Het enige wat je nodig hebt, naast een e-mailadres, is je relatiecode. Deze is te vinden op je NEVOBO-pasje, vraag het aan je trainer/coach of stuur een e-mail naar secretaris@ormi.nl.

Wanneer klaar?

Wij verzoeken alle leden om er voor te zorgen dat je je spelregelbewijs haalt vóór zaterdag 16 december!
(Voor recreanten is het vrijblijvend, maar wordt ook zeker op prijs gesteld)

Graag de behaalde diploma’s mailen naar secretaris@ormi.nl.

Bij vragen en/of onduidelijkheden, stuur een e-mail naar secretaris@ormi.nl.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur en Team Technisch Kader.