D1: nachtwerk in Wageningen

Op vrijdagavond om half 10 hebben wij nog nooit een wedstrijd verloren. Een goede insteek om naar Wageningen af te reizen voor een potje volleybal tegen de nummer 5, Waho. Een onbekende tegenstander, die al veel punten gepakt heeft en veel 5-setters gespeeld heeft. Gelukkig konden we redelijk op tijd beginnen! Wisten jullie trouwens dat het zwembad dezelfde naam heeft als de sporthal?

In de eerste set begonnen we met Leone, Laura, Sophie, Anne, Joanne, Dennise en Mariëlle in ’t wit. Vanaf het begin doken we erin met een enorme bak enthousiasme en een stel servicekannonnen.  Na onze eerste 2 servicebeurten wist de libero van Waho niet meer waar ze t moest zoeken. Als de bal terugkwam stonden wij klaar om weer te scoren.  Fijne eerste set en een overtuigende 11-25 voor ons!

In de tweede set kwamen de studenten uit Wageningen beter in hun ritme en wij serveerden een beetje teveel fout. De set ging gelijk op en allebei hebben we voor en achter gestaan. Op 22-24 kwam Iris erin voor Joanne en: HOE HOE. 22-25 en een 0-2 voorsprong!

De derde set

Nou hadden we de laatste weken niet zulke goede ervaringen met de 3e set, dus we waren vastbesloten om dit vandaag anders te doen. Geen hele sterke start, maar we pakten het snel op. Iris kwam er aan het net in voor Joanne om haar kunstjes te laten zien, Joanne serveerde weer wat kanonskogels, Laura had een lekkere reactie op een doortik. Ook Sophie had een lekkere serie en die voorsprong was fijn; 18-25 gewonnen!

Volle bak voor de laatste set en die 5 punten binnenslepen. Overtuigend en enthousiast begonnen we weer. Shelly kwam in het veld en timmerde er wat mooie services overheen. Zoals ze zelf zegt; ik heb nog nooit zoveel geblokkeerd! Ook Leone pakt haar punten mee door langs alle kanten van ’t blok te slaan. Kortom, iedereen had z’n bijdrage en ook zeker ons zangkoor/lijnrechters aan de kant zijn van grote meerwaarde geweest. Deze teamprestatie zorgde ervoor dat we ook de 4e set binnenhaalden; 19-25!

We hebben nog een druk programma voor de boeg; maandag reizen we af naar Scherpenzeel voor de beker en dinsdagavond spelen we thuis om 20.00 uur in de PWA tegen VVH! We zien jullie graag!