De eerste speelrondes

De eerste speelrondes van de competitie zitten erop, met gemiddeld voor alle teams goede resultaten. Daar kunnen we, als ambitieuze vereniging, trots op zijn!

 

1e speelronde

Vrijdagavond rolden de eerste 5 punten richting Epe door een eclatante overwinning van JA met 4-0 op Alterno. Zaterdag 23 september begonnen we in de vroege ochtend met de 1e CMV wedstrijden in de PWA-sporthal. Altijd een drukke ochtend met tientallen teams op de sportvloer, veel ouders, opa’s en oma’s op de tribune.

Voor Ormi mooie resultaten deze ochtend: N2 1x gelijk en een 4-0 overwinning. N3.1 wint met 3-1 en 2x met 4-0. N5 wint 3x met 4-0 en N6 verliest 1e met 2-1 en wint 1x met 2-1. Let wel, de meiden spelen in de allerhoogste klasse, de topklasse, dus prima gedaan. ’s Middags maakte ons MC2 team haar debuut in de jeugdcompetitie en gingen eervol met maar 3-2 verlies ten onder in Zeewolde. Heel knap gedaan!

JC, ook nieuw in de Jeugd won, met een beetje hulp van MC1 met 4-0 bij SDS. MB2, ook met hulp van MC1, wint knap met 3-1 in Lelystad. D3 wint met 3-2, D4 met 4-0, MA verliest nipt met 3-2 in Twello en uit Nunspeet wisselende berichten. Onze lange mannen, met een gehavend team krijgen met 4-0 aan de broek en H2 maakt ook nog geen indruk met 3-1 verlies. Alleen de B1 meiden pakken een prachtige 4-0 overwinning bij Hellas.

Het laatste bericht kwam uit Nijmegen waar D1 een prachtige 4-0 overwinning boekt op titelkandidaat Vocasa, volgens de dames “een dijk van een wedstrijd”. Al met al een hele mooie Ormi-dag.

Donderdag 28 september laat D3 onnodig een steekje vallen in de thuiswedstrijd tegen Bruvoc, 2-0 voor en uiteindelijk onnodig 3-2 verlies.

 

2e speelronde

Op zaterdag 30 september starten we de dag prachtig met 3 klinkende 4-0 overwinningen van N3.1 en N3.2 speelt 1x gelijk en wint 2x met 4-0, hoppa! JC laat de polder vollopen met tranen van Libero, wederom 4-0 winst.

De 1e middagronde thuis beginnen we ook prachtig met 3 overwinningen MA 4-0, MB1 4-0 en MC2 pakt haar eerste overwinning met 3-2. Met name door ook heel veel speelplezier, wat een aanwinst voor de vereniging en ook hier veel enthousiaste en betrokken ouders op de tribune. De 2e ronde wordt door JA gebruikt voor een 2e 4-0 overwinning en MB2 verliest nipt met 3-2 van VVH.

De wedstrijd van D2 wordt gestaakt door een ernstig ongeval van een van onze speelsters en daardoor kon ook de wedstrijd van D1 geen doorgang vinden. Hopelijk maken we dit soort blessures NOOIT meer mee in onze PWA of waar dan ook. Trots is de voorzitter wel op de meiden op de sportvloer die het slachtoffer “verzorgden” en alle andere leden die een steentje hebben bijgedragen om het ongeval goed en georganiseerd af te handelen. Nogmaals CHAPEAU voor deze “helden”. Uiteindelijk kon er in de laatste ronde nog wel gespeeld worden door H2, 4-0 overwinning en D4 verloor nipt met 3-2, in een mooie, spannende wedstrijd van Hevo.

Tenslotte kan ik u mededelen dat onze D2/D1 speelster inmiddels weer thuis is en ze maakt het naar omstandigheden weer goed. Ze is verguld met de warme belangstelling zijnde bloemen, kaartjes, appjes en overige berichten vanuit de leden van onze vereniging. Marieke (D2) verwoordde het ’s avonds via de app als volgt en ik sluit mij er helemaal bij aan: “Vandaag hebben we laten zien hoe groot de betrokkenheid is in onze vereniging, we hebben met zijn allen laten zien dat we meer met elkaar kunnen dan alleen feestjes vieren en de polonaise lopen”.

Donderdag 5 oktober herstelde D3 zich prima met een hele mooie 3-1 overwinning op Voorwaarts.

 

3e speelronde

Zaterdag 7 oktober, jazeker het kan niet op gaan onze CMV teams weer als een razende tekeer in Dieren en Apeldoorn. N2 maakt gehakt van beide tegenstanders 2x 4-0 winst. N5 speelt 1x gelijk en wint 2x met 4-0, ook van de toenmalige koploper. Nu staan ze zelf aan kop, super! N6 wint met 3-0 en verliest met 3-0, niks mis mee.

D2 is gelukkig weer de schrik te boven en pakt een mooie 3-1 overwinning op SDS. MB1 knalt over EVV heen met 4-0, de laatste set met een krappe 31-29. MC2 blijft in de winning mood en pakt de 2e 3-2 overwinning en MC1 wint een spannende pot van Dynamo met 3-2. MA verliest nipt met 3-2 van OMS, MB2 verliest dik met een te krappe selectie met 4-0.

Is JA na 2 overwinningen naast de schoenen gaan lopen, moet haast wel. 4-0 verlies bij Hellas en zonder schoenen kun je toch echt niet goed volleyballen. H2 sluit de dag af met wederom een 4-0 overwinning. 10 punten uit de laatste 2e wedstrijden, hoe lang is dat geleden mannen? JC, D1 en H1 speelden deze dag niet.

 

Conclusies

Al met al een drietal bewogen weken met als dieptepunt het incident op 30-9 en verder veelal hoogtepunten. Het lijkt erop dat de 2e minitraining op woensdag een goed besluit en een goede investering aan het worden is. Wat een prachtige resultaten op alle niveaus! Ik zal/wil niet te voorbarig zijn, maar de kans is groot dat het sportcafé uit zijn voegen barst op het Kampioenenbal op 16 december.

Voor alle uitslagen en standen verwijs ik naar onze club app en nevobo.nl of via het menu onder het kopje Teams.

“If you can dream it, you can do it”

Met vriendelijke groet,
Gerrit Berkhoff
Voorzitter Volleybalvereniging Jumbo Van Andel-ORMI