D1 klaar voor nieuwe seizoen

Ja, u leest het goed. Dames 1 is er klaar voor. We hebben er niet alleen zin in, we kunnen niet wachten! Al een paar weken zijn we weer twee keer in de week in de sporthal te vinden. Trainen, oefenwedstrijdjes spelen… het wordt tijd voor het echte werk!

Nieuwe aanwinsten

Allereerst zullen we u voorstellen aan onze nieuwe aanwinsten van dit seizoen:

Op de buitenkant komt Shelly Huiskamp ons team versterken. Onze smurf van dit seizoen komt vers uit meisjes B1, maar heeft afgelopen seizoen al een paar keer laten zien dat ze het talent en de inzet heeft om een dames 1 speelster te zijn. Ze werkt hard en we zien haar elke training groeien dus zijn we erg blij dat ze erbij is!

Onze tweede gup is Marissa Kiers. Marissa komt van Nieuwleusen (of all places), maar woont in Hasselt. Ze heeft twee ouders die zo (volleybal)gek zijn om haar elke keer te komen brengen en daar zijn wij reuze blij mee. Marissa heeft in de oefenwedstrijden en trainingen al laten zien dat ze genoeg in huis heeft om een dames 1 speelster te zijn en we zijn benieuwd wat ze nog meer gaat laten zien dit seizoen!

Geen gup, maar eerder een bonk ervaring, hebben we erbij gekregen met Laura van den Hoek. Eventjes er tussenuit geweest om te bevallen van haar prachtige dochtertje en nu weer zin om rustig aan te gaan ballen. Laura zal niet alle wedstrijden erbij zijn, maar alleen al op de trainingen laat ze zien dat ze een toegevoegde waarde is voor dit team! Wij zijn blij met Laura, die ons als het nodig is kan ondersteunen op de midpositie (en zelfs op de diagonaal hebben we gemerkt)!

Bekende gezichten

Naast deze drie aanwinsten hebben we gewoon Dennise weer op de spelverdeling. Natasja, Leone en Evelien vertegenwoordigen onze midposities en worden in het achterveld vervangen door onze libero Mariëlle. Joanne blijft onze vaste zonnestraal op de diagonaal en aan de buitenkant staan Sophie en Anne klaar om de balletjes erin te tikken. Langs het veld zullen jullie Pascal weer zien staan, die dit jaar het trainen geven bij ORMI opnieuw combineert met het assistent-trainerschap bij Regio Zwolle Volleybal en al zijn andere taken binnen de club.

Voorbereiding

In de voorbereiding hebben we al diverse oefenpotjes gespeeld. Dynamo 3, Blok EVC, Spiker en Flash waren de tegenstanders waar we mooie wedstrijden tegen gespeeld hebben en niet geheel onbelangrijk; van gewonnen hebben. Elke wedstrijd ging het weer beter en we weten waar we op moeten trainen. Voordat we aanstaande zaterdag onze eerste competitiewedstrijd spelen, oefenen we donderdag nog een potje tegen de 2e divisieclub Reflex.

Bij dit stukje vinden jullie de prachtige foto van ons in Volendamse Klederdracht. We hebben namelijk ook nog de tijd gehad voor een teambuildingsdag. In het Klimbos en het mooie Volendam hebben we elkaars angsten en fanatisme goed leren kennen, wat alleen maar weer een toegevoegde waarde is voor ons team-zijn.

We hopen jullie allemaal in de PWA-sporthal te zien bij onze eerste thuiswedstrijd op zaterdag 30 september tegen VVH!

Dames 1 Volendam