De kop is eraf

Start van het wedstrijd seizoen

De vakanties zitten er weer op, de voorbereiding is klaar, de openingsdag was geslaagd, het feestje daarna was TOP. En dan is het donderdag 22 september, de 1e competitiedag van het seizoen 2016-2016. Deze keer was het ons, sinds jaren weer bij ORMI, 4e damesteam die de seizoen opening voor hun rekening namen en richting Biddinghuizen togen om hun eerste puntjes binnen te halen. D4 is geslaagd in hun missie en met 5 punten in de tas konden de dames de polder weer verlaten om hun 1e overwinning te kunnen vieren in het sportcafé van de PWA.

Vrijdag 23 september waren er weer 2 teams aan de beurt en wel H2 die met een 12 koppige selectie HSC1 met 3-1 versloeg en in de Alternohal maakt de kampioen van vorig jaar, D3 haar debuut in de 2e klasse. Geheel onnodig verloren de dames met 4-0 van hun opponent, te soft, te lief, even wennen aan het feit dat je tegenstand krijgt? Ondergetekende was getuige bij de eerste 3 sets van de promovendus, maar 3-2 of 2-3 was zeker mogelijk geweest. Mooi om te zien was dat er wel een (h)echt team in het veld stond, dit jaar ook met een echte libero, dus alle vertrouwen in de toekomst.

De wedstrijden van zaterdag 24 september

Zaterdag 24 september was ondergetekende eerst taxichauffeur om Marleen op tijd in Harderwijk af te leveren bij D2 die de strijd aan moesten gaan tegen VVH. Het goed spelende VVH gaf ons D2 geen enkele kans en won met 4-0 van ons D2, dit jaar een team van een mix ervaren rotten en jonge talenten. De dames werden weg geserveerd door VVH, waar zowel de ervaren speelsters evenals de talenten geen antwoord op hadden. Ook hier mooi om te zien dat er nu al best wel een team staat met een goede sfeer en bereidheid om elkaar te helpen, ondanks de gevoelige nederlaag. VVH was gewoon beter, klaar!

Na deze wedstrijd op naar Twello waar D1 haar seizoen opening had tegen Voorwaarts D1. Ondertussen stroomden ook de resultaten van de andere teams binnen met wisselend succes. MA1 en MA2, opgebouwd uit het oude MB2, verloren respectievelijk met 3-1 en 4-0. Beter nieuws kwam er uit Oldebroek waar onze lange mannen van H1 Blauw Wit versloegen met maar liefs 4-0. Jazeker, Oldebroek in rouw, want ook ons MB1 pakte de volle winst bij Blauw Wit, prachtige 4-0 overwinning.

In Hattem pakt ons MC1 team haar eerste overwinning met 3-1. Dit team komt in zijn geheel uit de CMV competitie en dus voor het eerst met zijn zessen in dat hele grote veld en nu al spelend in systeem. Een hele knappe prestatie van dit talentvolle team en de wedstrijd uitvoerig geanalyseerd door Johan en uitgebreid teruggekoppeld aan de trainer van MC1, Pascal.

Terug naar Twello waar D1 aan moest treden tegen Voorwaarts. Onze dames hadden dinsdag een dijk van een oefenwedstrijd neer gezet tegen Avior uit Deventer, 4-0 winst en dus vol vertrouwen beginnend aan de wedstrijd. Zonder de geblesseerde libero Caroline, achillespees afgescheurd, maar met de nieuwkomers Natasja (D2) en Marielle wonnen onze dames met 3-1. Een beetje “stroperige” overwinning, het hoge niveau van dinsdag werd niet behaald, maar ook veerkracht getoond, want in de 4e set werd een 9-1 achterstand omgebogen tot een 25-21 overwinning.

Onze eerste uitronde in de competitie leverde een 22-18 overwinning voor de Ormi-teams tegen TDR (TegenDeRest). JA1 en MB2 hebben nog niet gespeeld. Zaterdag 1 oktober de 1e thuisronde met ook al CMV teams ’s ochtends in de PWA. Ik hoop op veel publiek en een goede sfeer in de PWA!