Wevo 70 DS1 – Ormi DS1

Na ongeveer een uurtje rijden kwamen we aan in het dorpje Weerselo. Thuisbasis van de volleybalvereniging Wevo 70, de nummer twee in onze poule. Helaas was de verwarming kapot in Sporthal ‘t Trefpunt. De kleedkamers en de hal hadden daarom een gevoelstemperatuur van -20 graden. Gelukkig voor de spelende dames was het redelijk uit te houden, maar de geblesseerde dames aan de kant mochten zich goed inpakken. Het leek wel alsof ze gingen skiën in Botrop.

 

We begonnen de wedstrijd met een zeer goede focus. Deze keer kwam Shelly en voor de verdediging er in en Mariëlle voor de service pass. In deze set is er (net als de vorige wedstrijd) heel goed verdedigd en heel goed gepasst. De dames waren er deze set op gebrand dat alle ballen van de grond werden gehaald. Aan het net ging het blokkerend ook goed, de bokkering werd goed gezet en de middens konden daar mooi op aansluiten, wat resulteerde in een aantal killer blokjes. Aanvallend kwamen we er doorheen, er werd goed gekeken naar waar de bal geplaatst kon worden en werd daar vervolgens ook neer gelegd. Eigenlijk viel alles in deze set goed; serverend, passend, verdedigend en aanvallend. We hebben deze set ook gewonnen met 25-18 (hierdoor zijn we gelukkig in de dubbele cijfers).

 

De tweede set

De tweede set begonnen we met een achterstand en al snel stonden met een time-out aan de kant (stand: 3-10). Na bemoedigende woorden van Pascal gingen de dames weer het veld in. Wevo 70 had deze set een aantal goede service series, waardoor de achterstand heel snel opliep. Verdedigend hadden we veel ballen alleen werden ze nu helaas niet afgemaakt. Eigenlijk alles wat er in de eerste set goed ging, ging5 er in de tweede set mis.

 

In de derde set werd weer goed verdedigd en geblokkeerd. Maar helaas leek het alsof de strijdlust weg was, iets wat er de eerste set wel was. We verloren de derde set met 12-25. In de vierde set 

is het eerste punt voor ons, een goed begin van de set. Dit konden we helaas niet vasthouden. Deze set verloren we ook met 12-25.  

Het goede gevoel/spel van de eerste set hebben we helaas niet vast kunnen houden. dat is iets om aan te werken.

Aanstaande zaterdag mogen we tegen Rivo Rijssen DS1. Hopelijk zien we jullie daar!