Vrijwilliger van de maand

Vrijwilliger van de maand januari is: Albert Lemmen!

ORMI bedankt Albert voor zijn inzet!

 1. Wie ben je?
  Albert Lemmen, sinds 1973 wonend in Epe.
 1. Wat doe je in het dagelijks leven?
  Als gepensioneerde kun je je hobby’s doen zoals computeren, spelletjes, tuinieren en vrijwilligerswerk, in dit verband ook voor ORMI.
 1. Volleybal je zelf ook? Zo ja, in welk team?
  Ik volleybal als sinds mijn 14de levensjaar, begonnen op school in Almelo. Daar ook al meegedaan aan de NEVOBO competitie met een schoolteam. Later lid geworden van Aristoi, een vereniging in Hengelo. In Epe ook direct lid geworden van de op dat moment nieuwe vereniging ORMI (de naam was nog niet eens bekend!). Ik heb in de meeste teams vanaf het derde wel gespeeld. Sinds medio jaren negentig speel ik alleen nog recreatief en ook daar in alle teams gespeeld. Nu speel ik als één van de oudsten bij de recreanten in het 4de team.
 1. Welke vrijwilligerstaak doe je bij ORMI?
  Al vrij snel na mijn aanmelding in 1973 heb ik vrijwilligerswerk op me genomen. Ik geloof als eerste lid van de kascommissie, maar daarna bijna alle functies gedaan, behalve voorzitter, dat ligt me niet zo. Toen de oude PWA was afgebrand heb ik als penningmeester meegeholpen om vervangende trainingsfaciliteiten te zoeken, dat was ook een hele klus. Op dit moment hebben materiaalbeheer (waaronder ook lid van de kledingcommissie) en sponsorcommissie nog mijn aandacht. Met dat laatste stop ik overigens aan het einde van dit seizoen.
 1. Wat houdt dat allemaal in?
  Materiaalbeheer houdt o.a. in dat de teams volleyballen hebben voor uitwedstrijden en dat alle spelers de juiste kledingset hebben. In de PWA hebben we voor onze materialen een ballenkar en enkele kasten ter beschikking. Ook ben je contactpersoon richting de PWA mbt hun materialen. De selectie van de kleding bij Deventrade in Deventer en het zoeken naar kleding sponsoren (2 keer gedaan!) waren heel erg leuk, maar het was ook even aardig aanpoten om het allemaal voor elkaar te krijgen. Dit seizoen eindigt het hoofdsponsor contract en moeten er keuzes gemaakt worden hoe we verder willen gaan, ook weer een uitdaging.
 1. Wat vind jij het mooiste/leukste aan ORMI?
  Als je graag het spelletje wilt spelen moet je wel steeds een team hebben en het samenstellen daar van is soms best moeilijk. In die 44 jaar heb ik vele teams gehad en meestal waren die erg gezellig en hebben we veel plezier gehad. Dat is niet zo vanzelfsprekend, want je moet er zelf wel wat voor doen. Er zijn altijd mensen die komen en gaan en dus maar tijdelijk deelnemen aan deze mooie sport. De veerkracht van ORMI vond ik heel sterk de periode na de PWA-brand en dat enthousiasme van vrijwilligers is nmm gebleven. En ja, ik vind de laatste set in het sportcafé met de groep ook wel mooi!
 1. Heb je nog tips voor mensen die misschien ook vrijwilliger willen worden?
  Bied je aan om iets te doen, waarbij klein beginnen erg belangrijk is. Weet wat je kunt en doe het als het enigszins kan met iemand samen.