D1: 3-2 overwinning op Alterno D4

Afgelopen zaterdag speelde dames 1 tegen Alterno d4. Alterno stond op dat moment gedeeld 3de en was na een weekje vrij voor de dames van ORMI de tegenstander. Na de laatste twee wedstrijden te hebben gewonnen was het zaak om ook na een vrij weekend weer alles te geven.

Start van de wedstrijd

Helaas was Rielle verhinderd door werk en moesten we het zonder haar doen. De wedstrijd werd gestart met Dennise, Anne, Daphne, Joanne, Sophie, Evelien en als Libero Caroline. Dennise starte direct goed met een service serie. We zette de tegenstander onder druk met de service en met geplaatste aanvallen stond er al snel een 7-0 voorsprong op het telbord. Deze voorsprong werd vast gehouden tot 16-9. Alterno kwam vanaf dat moment punt voor punt dichterbij. De geplaatste balletjes hadden wat te weinig power. Bij een stand van 21-21 werd het werkvolleybal. Er werd geknokt voor elk punt maar door wat kleine slordigheidjes pakte Alterno de set.

Gedurende de tweede set kwam Alterno op voorsprong. Tijdens deze set ging de servicedruk van Alterno omhoog en passend kwamen we onder druk. Halverwege de set hebben we een paar dingetjes omgezet om te zorgen dat de midden van Alterno minder kon worden bediend. Hierdoor kregen we grip op de buitenaanvallers. Daarbij begon Sophie heerlijk te scoren aan de buitenkant. Op de belangrijke punten bleven we overheid en sleepten we de set binnen.

De derde set

De derde set hielden we het niveau vast en bleven we hetzelfde spelletje spelen. Alterno kwam niet lekker in het spelletje. We hielden een kleine voorsprong tot de 20 punten. Hier werd er geknokt door het hele team. Door middel van 6 wissels werd de set met 27-25 binnen gesleept.

Een 2-1 voorsprong waar natuurlijk enorm blij mee waren, nu was het taak om ook de 4de set binnen te slepen. Begin van de set zag het daar ook naar uit. Halverwege begon Alterno meer te scoren, mede doordat onze service druk wegviel en de service ook vaak fout ging. Aan het einde van de set werd er nog geknokt om de rollen om te draaien, maar helaas lukte dit niet en werd het 2-2.

De vijfde set moest hierdoor uitsluitsel geven wie er met de winst vandoor zou gaan. De start was prima! Met 3 ketsers op rij bij Alterno kwamen we op een 3-0 voorsprong. Deze voorsprong werd uitgebreid naar een 8-4 voorsprong bij de wissel van speelhelft.  De rally`s werden iets vaker gewonnen door Alterno dan door ons. Hierdoor werd het 12-12 door 2 foutjes aan eigen kant werd het 12-14 voor Alterno. Door een goeie blokkering en een ketser werd de stand terug gebracht tot 14-14. Puntje tegen zorgde voor 14-15, maar met een aanval van Evelien die precies op de lijn viel werd het 15-15. Een ace van Rosalie maakte er 16-15 van welke werd gevolgd door een ketser. Dit maakte 17-15 en dus de wedstrijdzege voor ons.

Al met al geen geweldig hoog niveau maar wel een uitstekende team prestatie. Er werd hard geknokt en door de erg goed spelende Sophie werd er een verdiende zege geboekt.