Ormi Ma2 vs. Surf Ma1: Ouderwets kop of munt?

Even Voorstellen:

Ik (Johan) mag dit jaar Ma2 coachen/trainen. Alle meiden komen uit de B(zowel Mb1 als Mb2) en dit is hun eerste jaar in de A. Ik zal ze even aan jullie voorstellen. We hebben als spelverdeler natuurlijk Yasmin, op midden maken we gebruik van Noah en Dian, op buiten moeten Lieke, Megan en Tess voor de puntjes zorgen en op diagonaal loopt onze aanvoerster Femke. We twijfelen nog een beetje of we met een libero moeten gaan spelen. Aangezien Tess verdedigend zo libero zou kunnen worden bij het Nederlands Damesteam zou dat een goede optie zijn maar we zijn maar met 7 en dat zou dan betekenen dat we geen wissels hebben. Voorlopig doen we het nog even zonder.

De wedstrijd van vandaag

Vorige week zijn we een beetje overpowered door de dames van Elburg (4-0 voor Elburg). Dit team heeft wat spelers die eigenlijk te oud zijn voor de A waardoor het leeftijdsverschil en vooral de lengte en power wat teveel van het goede waren. Een wedstrijdje touwtrekken gingen we niet winnen zeg maar. Maar we hebben daar best een prima pot neergelegd. Technisch waren we misschien zelfs beter maar de dragende speelsters van Elburg waren gewoon te goed. Met dit in het achterhoofd gingen we de wedstrijd van vandaag in, Surf Ma1. Tijdens het inspelen viel al op dat deze dames meer van ons formaat waren. Dit bood perspectief!

Set 1: The fast and the furious

We begonnen de eerste set furieus. Na een goede serviceserie van Femke stonden we al snel 6-2 voor. De rest van het team zette deze lijn door en na serviceseries van Lieke, Dian en Yasmin stond het 15-07. Niks aan het handje zou je zeggen maar niks was minder waar. Surf ging pasend wat anders staan en kwam steeds beter in de wedstrijd. Sterker nog, ze namen het initiatief over. Van 15-07 werd het 21-17 en we moesten volle bak. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg en trokken we de eerste set met 25-21 over de lijn. Hoppa, in the pocket! 1-0 Het eerste punt van het seizoen was een feit.

Set 2: Alles op mid

In set 2 liet Surf zien dat ze weldegelijk een goed potje konden ballen. Vooral op midden liepen 2 dames rond die wel erg makkelijk de hoekjes vonden. We hadden hier even geen antwoord op. Blokkerend konden we er niet bij en echt alles liep bij hun over midden. En gelijk hadden ze. Waarom iets veranderen als het werkt. Waar we vorige week nog veel punten pakten met onze service( vooral servicekanon Megan was toen op dreef) bleven de servicepunten nu een beetje uit en moesten we echt knokken in de rally voor elk punt. En met die 2 scorende midden verloren we steeds meer rally’s. Op 13-24 keken we tegen een bak setpunten aan waar de moed je bij in de schoenen zakt. Dian kwam aan service en we pakten toch nog wat puntjes terug. 13-24 werd 15-24 en zelfs 16,17,18 en 19 volgde nog. Kan het dan toch? Kan je van 13-24 terugkomen? Misschien, maar wij vandaag iig. niet. Na een lange rally eindigde de bal toch echt bij ons op de grond. 13-25 oftewel 1-1. Hard geknokt, en toch een lekkere moraalboost richting set 3.

Set 3: Gokje wagen?

Beide teams gingen voor de winst in de derde set. Het kon alle kanten op. Er zaten al wat bel-chinezen op de tribune want de wedstrijd was op Unibet(Gokwebsite)match of the day. Gelukkig hadden wij de mazzel dat als je toch iemand wil uitschakelen je het makkelijkst de midden kan uitschakelen. Elke middenman kan je vertellen dat als de pasing blijft hangen, je absoluut geen bal krijgt. De opdracht was dan ook volle servicedruk en er mag gewoon geen bal makkelijk over het net. Leg de druk maar daar neer. Halverwege de set had dit nog niet de juiste uitwerking en stonden we 12-16 achter. Maar daarna hadden we het door. We kwamen gelijk en gingen er precies op het juiste moment overheen. Uitslag derde set: 25-23 voor Ormi! 2-1

Set 4: Er brak iets..

In de 4de set was er zeker nog niks gespeeld. Ormi kwam 4-0 voor maar het werd al weer snel 4-4. Het werd zelfs 4-7 voor Surf. Ik weet niet precies wat maar er brak iets bij Surf na de 8-8. Het geloof was weg, de koppies gingen naar beneden en we begonnen afstand te nemen van Surf. Na uitstekende serviceseries van Noah, Liek en Megan stonden we 23-14 voor. Surf spartelde nog wat tegen maar het was te laat. Op 24-18 speelde Surf de bal uit. Bam! 3-1 voor Ormi!

Conclusie:

Wat was dit een heerlijke wedstrijd. Twee teams die heerlijk aan elkaar gewaagd waren. Surf heeft met 1 puntje misschien te weinig gekregen maar wij hebben die 4 punten zeker dik verdiend! Surf, suc6 de rest van het seizoen. We waren jullie graag nog een keer tegen gekomen!

Volgende wedstrijd: 05 oktober Volta Ma2 uit, altijd lastig!