Heren 1 treft oude bekende

Afgelopen donderdag stond de thuiswedstrijd tegen Dynamo 5 op het programma. Een weerzien met oude bekenden. Het team van Dynamo laat zich het beste omschrijven als ‘karakteristiek’, zonder daar een waardeoordeel aan te verbinden. Altijd enerverende potjes waar je op voorhand al wat medelijden hebt met de mannen in de witte tenues, de scheidsrechters. Dat zijn vaak geen eenvoudige potjes, wel vermakelijk.

Dynamo 5 is een van de weinige teams in de competitie die meer jaar aan ervaring kunnen opstellen dan Ormi H1. Het spel van de mannen uit Apeldoorn in niet spectaculair, die tijd is geweest. Echter, volleybalintelligentie en spelinzicht slijten niet. Dat maakt het altijd een lastige tegenstander. Daarnaast is het een team dat verbaal nogal ‘aanwezig’ is. De karakters laten zich het beste omschrijven als oude helden. Denk hierbij niet aan Nijntje of Pino, maar eerder aan Vlugge Japie, Gargamel of De Baron. Niet per definitie de meest populaire personages uit kinderseries dus.

De eerste set begon Dynamo goed en Ormi slecht. De servicedruk zat er goed op vanuit Apeldoornse kant en de mannen uit Epe hadden daar geen antwoord op. Al snel stond de stand van 3-10 op het scorebord. Een verre van overtuigende start. Een time-out bracht de nodige rust en we kwamen in ons spel. Halverwege de set was de stand recht getrokken, 13-13. Toen zakte het aan Eper kant weer wat weg. Het geloof om de set te winnen bleef, hoewel we daar bij een 24-19 achterstand toch wel wat aan begonnen te twijfelen. Dat lukte ook niet meer, 0-1 voor Apeldoorn.

Ok, kan gebeuren. Geen paniek, gewoon het spelletje weer oppakken. Een aantal wissels toegepast en die pakten goed uit. Speciale vermelding voor Marco-Marcel die een goede wedstrijd speelde en als spelverdeler de lijnen goed uitzette. We wisten de wedstrijd naar onze hand te zetten en de overige sets te winnen. Al de volgende sets werden door Ormi gewonnen. Vooral de laatste set was behoorlijk overtuigend, met een setstand van 25-7. Aan de kant van Dynamo was het gebeurd, de spreekwoordelijke koek was op, verteerd en doorgespoeld. Zelfs het gebruikelijke verbale geweld tegen de scheidsrechter was van dermate kwaliteit dat je er een glimlach van kreeg.

Resultaat, 4 punten voor Ormi, eentje voor Dynamo. Achteraf 3 goede sets en 1 zeperd. Maandag weer scherp trainen en op naar de wedstrijd tegen Voorwaarts. Het kampioenschap is buiten bereik, we hebben wel wat goed te maken tegen de mannen uit Twello. Zijn ze beter? Zeker! Maar dat betekent niet dat je alles wint. Dus we gaan de uitdaging aan om ze de voet dwars te zetten.