Heren 1 op schavuitenjacht

Beetje rare titel, Heren 1 op schavuitenjacht. Dat in combinatie met de uitwedstrijd tegen Dynamo heren 4 doet rare ideeën vermoeden. Niks is minder waar. Het had niks met onze tegenstander te maken. Sterker nog, het had überhaupt niks met volleybal te maken. Daarover later meer.

Vrijdagavond een wedstrijd tegen Dynamo heren 4, altijd wat te beleven. Voorafgaand aan de wedstrijd zat iedereen op de bank, was nog fanatiek op de vrijdagmiddagborrel of zorgde dat de kids op tijd naar bed gingen. Eerlijk is eerlijk, dan moet je je even opladen om naar Apeldoorn te gaan om het laatste stukje energie dat je nog hebt na een werkweek te verbranden in een sporthal.

Maar loop de zaal in en je bent er weer bij. En het was een belangrijke wedstrijd. Dynamo staat 2e op de ranglijst, wij 4e met minder verliespunten als nummer 3 TweeVV. Dus om 3e te worden moet je winnen. Maar tegen Dynamo 4 heb je dat niet nodig. Dan heb je geen externe motivatoren nodig. Waarom? Gewoon, van Dynamo 4 wil je winnen, wat de omstandigheden ook zijn.

De wedstrijd…

De wedstrijd stond van begin tot einde in het teken van tumult. Tumult door beleving van beide kanten en oprechte interesse in de beslissingen van de scheidsrechters. Het is een mooie uitdaging om zo’n wedstrijd in goede banen te laten leiden. En het is niet volledig uit de hand gelopen, wat een prestatie van formaat is. Dat geheel ter zijde, het gaat om het spelletje zelf. En dat ging behoorlijk goed.

Wij, Ormi, hebben een goede wedstrijd gespeeld. Degelijk en in fases overtuigend. Wat specifiek goed ging was de pass. Door deze pass kon spelverdeler Marco-Marcel de middenmannen goed bedienen en daarmee hebben we veel punten gemaakt. Lukte midden niet, dan was Sander bereid die bal erin te rammen.

Combineer dat met een goede blokkeertaktiek, je voelt hem aankomen: we hebben gewonnen, met 3-1. Achteraf mogen de mannen uit Apeldoorn tevreden zijn met het punt dat ze hebben gewonnen. Maar ach, dat gun je die mannen ook wel weer. De setstanden: 18-25, 28-26, 20-25 en 17-25.

Schavuitenjacht

Terug naar de schavuitenjacht. Volgens de dikke van Dale is de letterlijke betekenis van schavuit: een kwajongen, iemand met kwade zin. Wat dat betreft stonden er aardig wat schavuiten in het veld. Maar dat was het niet. Al vanaf begin van de week keken meerdere mannen uit het team uit naar de Veluwse Schavuit, een speciaalbier dat in Apeldoorn gebrouwen wordt.

En laat het nou toeval zijn dat ze dit op de tap hebben in het Dynamo-cafe! En na een goede overwinning smaakte deze schavuit extra goed! Het zou helemaal geen slecht idee zijn om de naam van Dynamo te veranderen in Veluwse schavuiten. Het dekt wel lekker de lading 🙂